Obavijesti

Sport

Komentari 44

Barišić: Mogu nas kazniti, ali Dinamo nije kriv za 'hukanje'

Barišić: Mogu nas kazniti, ali Dinamo nije kriv za 'hukanje'
1

Kako mi možemo biti krivi za nešto što radi skupina kojoj je jedini cilj nanijeti štetu našem klubu. Nismo ni krivi ni dužni, rekao je predsjednik Dinama nakon incidenta

VIDEO

Dinamov predsjednik Mirko Barišić preživio je lošu igru i samo 1:1 u Puli s Istrom. 

- Ništa strašno, obično je to tako na početku sezone - rekao je Barišić.

No, puno je teže preživio 'hukanje' BBB-a tamnoputom igraču Istre Henriju Belleu.

- Tu se nema što puno komentirati kad se zna da je po propisima Fife i Uefe "hukanje" nešto najgore što postoji. No, to se ne bi smjelo pripisati Dinamu. Konkretno, u Puli je to radila skupina koja čini sve da naškodi Dinamu - veli Barišić.

Dinamo je bio domaćin u Puli i mogao bi biti kažnjen.

- Možemo dobiti sankcije, ali mi nismo mogli utjecati na ta događanja. Možemo biti kažnjeni, a nismo ni krivi ni dužni. Ta skupina želi naškoditi Dinamu na bilo koji način i onda klub ne može odgovarati za nekoga tko mu želi nanijeti štetu. Koliko znam, tako stoji i u našem Disciplinskom pravilniku, a i u propisima Fife i Uefe. Kako mi možemo biti krivi za nešto što radi skupina kojoj je jedini cilj nanijeti štetu našem klubu - zaključio je predsjednik Dinama.

Zbog ovog incidenta oglasila se i Hrvatska udruga Nogometni sindikat (HUNS), koji osuđuje ponašanje navijača koji su rasističkim "hukanjem" provocirali igrača Henrija Bellea na utakmici Istra - Dinamo. 

Vrijeđanje je na utakmicama neprihvatljivo, a vrijeđanje na osnovi boje kože zaslužuje svako zgražanje. Očekujemo od BBB-a, kao jedne od najvećih navijačkih skupina, da oštro osude rasizam.

Osim na navijačima, veliki dio odgovornosti također leži na klubovima te službenim tijelima koja okreću glavu od ovakvih pojava. Također, želimo podržati kolegu Bellea. Podržavamo njegovu odluku da ne nastavi igrati spornu utakmicu protiv Dinama.

Takve hrabre reakcije igrača vrlo često vrijede više nego sva priopćenja u medijima. Pozivamo i ostale igrače u Hrvatskoj da zauzmu sličan stav za rasističkih ispada s tribina, pišu, među ostalim, u priopćenju Dario Šimić i Mario Jurić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...