Obavijesti

Sport

Komentari 27

Bartoli pobjedom protiv Lisicki uzela naslov u Wimbledonu...

Bartoli pobjedom protiv Lisicki uzela naslov u Wimbledonu...
9

Bilo je ovo drugo finale Wimbledona za Francuskinju Marion Bartoli. Za razliku od 2007. godine kada je izgubila od Venus Williams, ovog puta nije propustila priliku

VIDEO

Francuskinja Marion Bartoli (28) pobijedila je Njemicu Sabine Lisicki sa 6-1, 6-4 nakon sat i 21 minute igre te po prvi put u karijeri osvojila Wimbledon.

Bilo je ovo drugo finale Wimbledona za Francuskinju. U prvom 2007. godine prilično lako izgubila je od Venus Williams 6-4, 6-1. Ovog puta 28-godišnja Bartoli nije propustila priliku i došla je do naslova u Wimbledonu.

A počelo je dobro za Lisicki, odmah na početku oduzela je servis Bartoli i povela 1-0. Međutim nakon toga je Francuskinja nanizala šest uzastopnih gemova i uzela prvi set sa 6-1.

U drugom setu obje tenisačice su dobile prvi gem na svoj servis, nakon čega je Bartoli nanizala četiri gema i povela 5-1. Lisicki se međutim nije predavala, došla je na 5-4.

Ipak, u 10. gemu Bartoli je imala novi servis za meč. U njemu Lisicki nije imala nikakve šanse. Francuskinja joj nije prepustila ni poen, a na meč loptu za naslov u Wimbledonu odservirala je as. 

- Još uvijek ne mogu vjerovati. Sanjala sam o ovom trenutku mnogo. Bila sam ovdje 2007. i znam kako ti je Sabine, ali bit ćeš ti opet ovdje i radovat ćeš se. Ja ni u najluđim snovima nisam vjerovala da ću biti ovdje. Sačuvala sam svoj najbolji servis za kraj i uspjela asom završiti finale - rekla je Bartoli.

- Prepuna sam emocija u ovom trenutku, sve čestitke Bartoli. Ona je zaslužila pobjedu. Ja se želim zahvaliti cijelom svom timu. Prošli smo kroz mnogo uspona i padova. Ovo je moje prvo Grand Slam finale i nadam se da ću nekada u budućnosti i osvojiti veliki turnir - rekla je Lisicki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem