Obavijesti

Sport

Komentari 0

Barty i Collins u finalu Australije

Barty i Collins u finalu Australije
8

Sedamnaest godina Australci su čekali na svog predstavnika u finalu prvog Grand Slama sezone u pojedinačnoj konkurenciji. Ashleigh Barty za trofej će se boriti protiv Danielle Collins

VIDEO

Prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty (25) prva je finalistica Australian Opena nakon što je u četvrtak u polufinalu pobijedila Amerikanku Madison Keys 6-1, 6-3 u meču koji je trajao samo 64 minute. 

S tri breaka Barty je lakoćom dobila prvi set, a u drugom dovoljan joj je bio break u šestom gemu za konačnu pobjedu. U dosadašnjih šest mečeva na Australian Openu još nije izgubila set.

POGLEDAJTE VIDEO: Đokovićeve muke u Melbourneu

Pokretanje videa...

Đokovića pustili na slobodu VIDEO

Za aktualnu pobjednicu Wimbledona Ashleigh Barty ovo je prvo finale na Australian Openu. Također, to je prvo finale za Australce na domaćem Grand Slamu od 2005., kada je Lleyton Hewitt u finalu izgubio od Rusa Marata Safina.

Australian Open

U polufinalu će igrati protiv Amerikanke Danielle Collins (28), koja je za sat i 18 minuta iznenađujuće svladala devetu igračicu svijeta, Poljakinju Igu Swiatek 6-4, 6-1.

Collins je u Melbourneu prvi put igrala polufinale nekog Grand Slama, a sad će se boriti za trofej protiv domaće favoritkinje.

Australian Open

Ako pobijedi u subotnjem finalu, Barty će postati prva Australka koja je osvojila Australian Open nakon 1978. godine kada je trijumfirala Chris O'Neil.

Kyrgios i Kokkinakis u finalu parova

Veliki ljubimci gledatelja u Melbourneu Nick Kyrgios i Thanasi Kokkinakis ušli su u finale parova, što australskom paru na prvom grand slam turniru teniske sezone u Australiji nije uspjelo od 1980. godine.

Australci su u polufinalu s 7-6 (4), 6-4 svladali Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacia Zeballosa.

Australci na turniru nastupaju s pozivnicom, a nekonvencionalnom i pomalo divljom igrom oduševili su publiku. Na putu do finala slavili su i protiv najboljeg para svijeta Mate Pavića i Nikole Mektića.

Suparnici u subotnjem finalu bit će im Britanci Matthew Ebden i Max Purcel, koji su u polufinalu eliminirali drugopostavljene Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

Finale 1980. bilo je u potpunosti australsko, a Kim Warwick i Mark Edmondson pobijedili su Petera McNamaroa i Paula McNameeja. 

Krejčikova i Siniakova te Danilina i Haddad Maia u finalu parova

U finale ženskih parova na Australian Openu plasirali su se Čehinje Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova, te kazahstansko-brazilski par Anna Danilina i Beatriz Haddad Maia. 

Krejčikova i Siniakova, koje su prve nositeljice, u četvrtak su u polufinalu pobijedile treće nositeljice belgijsko-ruski par Elise Mertens i Veroniku Kudermetovu sa 6-2, 6-3. U prvom setu

Krejčikova i Siniakova nisu dozvolile svojim protivnicama da im ugroze servis, a one su iskoristile dvije break prilike. U drugom setu Mertens i Kudermetova prve dolaze do obrata i vodstva 3-1, ali nakon toga su izgubile tri uzastopna servisa. 

Kazahstansko-brazilski par Anna Danilina i Beatriz Haddad Maia su u polufinalu svladale druge nositeljice Japanke Enu Shibaharu i Shuko Aoyamu sa 6-4, 5-7, 6-4. Danilina i Haddad Maia prve su došle do breaka u trećem gemu, ali Japanke su vratile servis već u sljedećem gemu. No, drugi break u devetom gemu donio im je priliku da serviraju za prvi set što su i iskoristile.

U drugom setu ponovno Japanke prve gube servis, a kod vodstva Daniline i Haddad Maia 5-4 Japanke su na svoj servis spasile  jednu meč loptu. U nastavku Shibahara i Aoyama dva puta oduzimaju servis i dobijaju drugi set.

Kazahstansko-brazilskom paru jedna prilika za break u trećem gemu trećeg seta bila dovoljna za konačno slavlje.

Žensko finale parova na rasporedu je u nedjelju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve