Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bašić: Nije dobro što prvu utakmicu igramo u Areni...

Bašić: Nije dobro što prvu utakmicu igramo u Areni...
1

Zagreb stvarno nema sreće sa ždrijebom. Prošle godine Kiel, ove Barcelona, jada se Mirko Bašić. Zagreb je od Barce triput zaredom gubio u finalu

Sve može, samo ne Barca, razmišljanje je s kojim su u CO Zagrebu čekali ždrijeb osmine finala Lige prvaka. A taj zločesti ždrijeb rekao je - Barcelona! Nije moglo ispasti teže.
- Eto, prošle godine Kiel, ove Barcelona... Stvarno nemamo sreće sa ždrijebom, ali što je tu je - reakcija je Mirka Bašića, polovice Zagrebova trenerskog dvojca.
S Maglajlijom će tek proučiti idućeg velikog protivnika, ali već i sad dovoljno znaju o momčadi koja ima Romera, Barrufeta, Igropula, Rutenku, Juanina, Boldsena, Hansena...
- Ma to je odlična momčad - kaže Mirko pa dodaje:
- Ipak su nešto slabiji od Ciudada i Hamburga. Pa su i naše šanse nešto veće nego u zadnje dvije utakmice.
Zagreb je krajem devedesetih triput zaredom gubio od Barcelone u finalu Lige prvaka, Mirza Džomba je u jednom od tih okršaja udario glavom u stativu i okrvavljen napustio parket.
- Nisu oni nikakav bauk, može se s njima igrati - misli Mirza jedanaest godina nakon bliskog susreta sa stativom.
- Imaju dobru obranu, nekoliko visokih igrača, što bi za nas moglo biti problem. Ali napadački nisu na razini najboljih momčadi u Europi i tu bismo trebali tražiti svoju šansu - rekao je Bašić.
Termini za prvu utakmica su od 24. do 28. ožujka, Zagreb će u prvoj rundi biti domaćin u Areni. Pomoć onih 15.000 ljudi bit će prijekopotrebna Zagrebu u lovu na četvrtfinale. Nesreća je što postoji i uzvrat...
- Barcelona je momčad sposobna stići svaku prednost pred svojom publikom. Njihovi navijači poznaju rukomet, znaju napraviti pritisak na suce i za nas nije dobro što prvu igramo doma - završio je Bašić.