Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bašić: Ponosan sam, pristupili smo utakmici kao da je finalna

Bašić: Ponosan sam, pristupili smo utakmici kao da je finalna
1

Protiv Čilea i SAD-a zapucali smo mnoštvo prilika, a protiv Nigerije bili na rubu ispadanja s SP-a, no pobijedili smo i prošli dalje. Izbornik Dario Bašić ponosan je

VIDEO

Voditelj talentirane generacije hrvatskog nogometa, izbornik U-17 reprezentacije Dario Bašić, nije mogao kriti zadovoljstvo nakon što su "mini-kockasti" pobjedom nad Nigerijom 2-1 ušli u osminu finala na SP-u u Čileu.

- Jako sam ponosan na svoje igrače koji su odigrali sjajnu utakmicu. Pristupili smo ovoj utakmici kao da je finale, znali samo da je apsolutno nužno da pobijedimo ili ćemo ići kući - rekao je Bašić nakon utakmice.

Nigerija je povela golom najboljeg strijelca Mundijala Victora Osimhena u 20. minuti, no naši su preokrenuli golovima Josipa Brekala u 50. te Karla Igora Majića u 54. minuti, oba puta nakon asistencije kapetana Nikole More.

- Vjerovao sam u svoju momčad, pokazali smo da se možemo nositi s najboljim svjetskim reprezentacijama - rekao je Bašić, kojega u osmini finala najvjerojatnije čeka Meksiko, a to mogu biti i Njemačka ili Australija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Afrička reprezentacija najuspješnija je u ovoj omladinskog konkurenciji s četiri naslova, među kojima je i onaj s prošlog SP-a 2013. u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, no nakon dvije pobjede u prva dva kola Hrvatske ju je prizemljila.

- Moji su igrači željeli pobijediti, ali nismo bili u najboljem izdanju. Hrvati su nam stvorili puno problema. Spriječili su nas u igranju naše igre i zaslužili su pobijediti. Imam jako talentirane pojedince, ali kolektivno imamo prostora za napredak - izjavio je nigerijski izbornik Emmanuel Amuneke, bivši A-reprezentativac.

Detaljne statističke podatke o utakmici Hrvatska-Nigerija pogledajte na Goalu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu