Sport

Komentari 21

'Bayern imao veći posjed? To je kao kad tip priča s curom pa dođe jedan drugi i odvede ju'

'Bayern imao veći posjed? To je kao kad tip priča s curom pa dođe jedan drugi i odvede ju'

Smiješno je što nisam ni slavio da ga provociram, nego sam slavio s Paredesom. Sudbina je bila ta koja me stavila blizu Kimmicha, rekao je Neymar na scenu u kojoj je žestoko slavio ispred igrača Bayerna

Prije osam mjeseci mjeseci Neymar je plakao kao kišna godina. Dok su igrači Bayerna slavili i podizali trofej Lige prvaka, on se povukao na klupu, prekrio glavu s dresom i pokušao sakriti svoju tugu.

Ovaj put je epilog bio drugačiji. Sudbina je htjela da prošlogodišnji finalisti Lige prvaka zaigraju već u četvrtfinalu, a ovaj put su se kockice posložile PSG-u koji je ukupnim rezultatom 3-3, zbog više golova u gostima, izbacio Bavarce i prošao u polufinale Lige prvaka.

Neymar je bio fantastičan protiv Bayerna. 'Prodavao' je tunele protivničkim igračima, pogodio čak dvije stative i jednu prečku, kreirao brojne šanse, driblao. Gol ga nije htio, ali na njegovu sreću, nije ni Bavarce koji su pobijedili 1-0, ali im je bilo nedovoljno. Ovaj put je Brazilac bio taj koji se veselio. Doduše, nije osvojio Ligu prvaka, ali njegova momčad srušila je jedne od glavnih favorita. 

No neki smatraju da je malo pretjerao sa svojim slavljem. On i Paredes su nakon posljednjeg sučevog zvižduka stali točno ispred namrgođenog Joshue Kimmicha te skakali i veselili se.

- Smiješno je što nisam ni slavio da ga provociram, nego sam slavio s Paredesom. Sudbina je bila ta koja me stavila blizu Kimmicha. Rekao je da njegova momčad bila bolja, bio je siguran da će ići u polufinale - kazao je Neymar.

No ima i druga strana priče. Nakon slavlja je tješio igrača Bayerna Davida Alabu koji je isto napravio prije osam mjeseci kada je PSG izgubio u finalu.

Kao i u prvom susretu, njemački div je imao veći posjed lopte, 55 posto, ali Brazilac je slikovito objasnio zašto to Bayernu nije pomoglo i nasmijao sve.

- Možete imati loptu u posjedu cijelo vrijeme, ali što vam to vrijedi ako tako ne ostvarite cilj. To je kao onaj tip koji cijelu večer zašprehava curu, a onda dođe drugi tip i za pet minuta je odvede kući.

Možda ga neki ne voli zbog ponekad djetinjastog ponašanja i učestalog valjanja po travnjaku, ali Neymar je i jučer pokazao zašto je nogometna klasa. 

Najčitaniji članci