Obavijesti

Sport

Komentari 321

Spasitelj Mandžukić zabio u pobjedi Bayerna za polufinale

Spasitelj Mandžukić zabio u pobjedi Bayerna za polufinale
20

Bayern München je na Allianz Areni pobijedio Manchester United 3-1 i plasirao se u polufinale. Mario Mandžukić igrao je od početka do kraja i zabio gol u 59. minuti...

VIDEO

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Bayern München je na svojoj Allianz Areni svladao Manchester United rezultatom 3-1 i tako se nakon prve utakmice i 1-1 na Old Traffordu, s ukupnim rezultatom 4-2 plasirao u polufinale natjecanja. 

Trener Bayerna Pep Guardiola krenuo je u susret s Marijom Mandžukićem od prve minute. Lahm je bio na desnom beku, Rafinha na klupi, a jedini zadnji vezni u 4-1-4-1 formaciji bio je Toni Kroos. Na drugoj strani David Moyes je ostavio Ferdinanda na klupi, a umjesto njega igrao je Smalling. Kagawa je zauzeo poziciju iza Rooneyja, a na lijevom krilu igrao je Welbeck.

Otvorio je domaćin utakmicu kako se i očekivalo, s visokim posjedom lopte, no prvu pravu priliku imao je United u osmoj minuti kada je Wayne Rooney primo jednu dugu loptu Darrena Fletchera pred šesnaestercem Bayerna, ali onda propustio dodati za samoga Kagawu na lijevoj strani, a njegov udarac završio je u bloku Bayerna. U 17. minuti Rooney je odlično ubacio s lijeve strane, a Valencia je s tri metra pogodio glavom u mrežu domaćina, no švedski sudac Eriksson je gol poništio zbog zaleđa. 

Do kraja prvog poluvremena Bayern je taj koji je imao posjed lopte i beskrajno kružio oko šesnaesterca Uniteda, no igrači Davida Moyesa dobro su stajali u obrani pa niti jedan udarac nije zapravo ozbiljno ugrozio gol De Gee. Najopasniji u redovima domaćina bili su Arjen Robben i Franck Ribery, svaki na svom krilu, ali Bayern već četvrtu utakmicu u nizu, u svim natjecanjima, nije toliko ubojit, kao što je to bio slučaj do sada. 

U nastavku utakmice ponovno je Bayern kontrolirao loptu, ali United je ponovno imao prvu priliku. U 55. minuti je odlično povukao Kagawa i sjajno pucao s nekih 20 metara, ali još bolje to brani Manuel Neuer. Samo tri minute kasnije Evra zabija golčinu za 1-0 Uniteda! Odbila se lopta na nekih 18 metara iskosa s lijeve strane, odakle je francuski igrač sjajno pogodio u suprotne rašlje. Kakav gol gostiju za veliko slavlje u Münchenu. 

Međutim, samo dvije minute kasnije Mandžukić zabija za izjednačenje Bayerna! Ubacio je Kroos s lijeve strane, a najviši u skoku je hrvatski reprezentativac koji stišava slavlje gostujućih navijača i vraća stvari na 'nulu'. 

U 62. minuti imao je Rooney novu sjajnu priliku da utiša Allianz Arenu, no njegov udarac iz šesnaesterca odlazi pored gola domaćina. 

U 68. minuti susreta Müller zabija za vodstvo i preokret Bayerna! Robben je ubacio s desne strane, a s pet metara Müller niskim udarcem zabija za 2-1 i novu 'ludnicu' na minhenskom stadionu

Robben je u 76. minuti po tko zna koji put probio po desnoj strani, izvukao se prema sredini, pucao s nekih 12 metara, a lopta je na putu prema golu okrznula Nemanju Vidića, prevarila De Geu i završila u mreži za potpuni preokret Bayerna i konačnih 3-1 bavarske momčadi koja se tako plasirala u polufinale Lige prvaka. 

Pokušavali su gosti do kraja utakmice postići barem jedan gol, no razigranoj momčadi Pepea Guardiole u drugom poluvremenu utakmice više ništa nisu mogli. 

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je cijelu utakmicu i jedan je od najzaslužnijih za preokret Bayerna jer je zabio samo dvije minute nakon iznenađujućeg vodstva Manchester Uniteda. Mandži je to treći gol u Ligi prvaka, a Hrvatska će u polufinalu najelitnijeg klupskog natjecanja imati dva igrača. 

Guardiola: Igrači su zaslužili polufinale

Ponosan sam na igrače. Svi kažu da je lako osvojiti naslov u Bundesligi i nastaviti igrati na visokoj razini, ali nije to baš tako. Igrači su danas ostavili srce na terenu i zaslužili su polufinale - rekao je Pep Guardiola.

Trener Uniteda, David Moyes, bio je ljut na svoje igrače.

- Pa u školi vas uče da ne smijete primiti gol odmah nakon što zabijete. Imali smo dosta iskustva da to izbjegnemo, ali nismo uspjeli. Sve ostalo je bilo super. Ali koštale su nas te pogreške. Izgradit ćemo momčad iz početka i pokušati se vratiti. Nije sramota ispasti od Bayerna - kazao je Moyes.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratni susret:

  • Bayern - Manchester United 3-1 (Mandžukić 59, Müller 68, Robben 76 / Evra 57)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 321
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...