Obavijesti

Sport

Komentari 4

Bayern rekordno do pobjede, Borussia (D) je potvrdila krizu

Bayern rekordno do pobjede, Borussia (D) je potvrdila krizu
1

Nogometaši Bayerna lakoćom su nadigrali Freiburg na svojoj Allianz Areni uvjerljivo sa 7-0 u petom kolu njemačkog prvenstva. Borussia je izgubila od Herthe kod kuće

VIDEO

Potvrdili su Bavarci prvo mjesto na ljestvici odigravši sedmi put u osam posljednjih bundesligaških nastupa utakmicu bez primljenog gola. Ovo je njihova rekordna pobjeda na Allianz Areni uz identičnu ostvarenu protiv Hannovera u travnju prošle godine.

Četiri je gola za sastav Juppa Heynckesa zabio Mario Gomez, najbolji strijelac lige s osam golova. Svih osam zabio je u posljednjim trima bundesligaškim kolima, s time da je u prošlom, pri 3-0 gostujućoj pobjedi kod Kaiserslauterna, zabio hat-trick.

Drugi je put u karijeri zabio četiri gola na utakmici, a prvi put u Bayernu. Posljednji je put u redovima bavarske momčadi isto postignuće za nogom pošlo Giovanneu Elberu 2002. godine.

Dva je gola, uz jednu asistenciju Gomezu, dodao Franck Ribery, dok je sedmi gol, za konačnih 7-0, bio djelo Nilsa Petersena. Ovoljetno pojačanje kluba iz Energie Cottbusa zabio je svoj premijerni gol za Bayern i premijerni pogodak u Bundesligi.

Sve je slabosti ponovno razotkrila dortmundska Borussia. Aktualni su prvaci na domaćem travnjaku izgubili od berlinske Herthe s 2-1, s tim da su kod 0-0, odnosno kod 1-0 vodstva, gosti dvaput pogodili okvir gola. Za 1-0 zabio je Brazilac Raffael u 49. minuti, a na 2-0 povisio Niemeyer u 81. uguravši u mrežu odbijanac golmana Weidenfehlera nakon udarca glavom hrvatskog kapetana gostiju Andrea Mijatovića (odigrao 90 minuta). Lewandowski je u 88. minuti uspio zabiti samo utješni gol za domaćine.

Ivan Perišić u redovima domaće momčadi igrao je od 58. minute. Dortmunđani su upisali već drugi ovosezonski poraz, te prvi domaći u Bundesligi nakon 18 utakmica. Loša je to najava za Arsenalovo gostovanje na Signal Iduna Parku u utorak u otvarajućem dvoboju Lige prvaka.

Fantastično drugo mjesto na ljestvici i dalje drži Borussia iz Mönchengladbacha, koja je na svom stadionu pobijedila Kaiserslautern 1-0 krasnim volej-udarcem Venezuelca Juana Aranga u 58. minuti

Bundesliga, 5. kolo:

Bayern – Freiburg 7-0 (Gomez 8, 52, 55, 71-11m, Ribery 26, 41, Petersen 90)

Borussia (D) – Hertha 1-2 (Lewandoswski 88 / Raffael 49, Niemeyer 81)

Mainz – Hoffenheim 0-4 (Firmino 16, Babel 45+1-11m, 74, Noveski 85)

Stuttgart – Hannover 3-0 (Okazaki 9, Kuzmanović 79, Tasci 86)

Borussia (M) – Kaiserslautern 1-0 (Arango 58)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...