Obavijesti

Sport

Komentari 6

Bažant osvojio prvi pojas FNC-a ikada, neuništivi Trušček slavio, dominacija Čelića i Bojkovića

Bažant osvojio prvi pojas FNC-a ikada, neuništivi Trušček slavio, dominacija Čelića i Bojkovića

U poslastici večeri Bažant je uzeo titulu u pero kategoriji i postao prvi FNC šampion ikada dok je u 76. borbi u karijeri Trušček opravdao epitet BMF-a Balkana. Bojković i Čelić pružili su fantastične izvedbe

VIDEO

Peta priredba Fight Nation Championshipa stigla je u Zabok i pružila zaista pregršt sjajne akcije i uzbuđenja. 'Biser hrvatskog Zagorja' ugostio je ponajbolje borce iz regije, u spektaklu koji je kao i uvijek opravdao očekivanja, a koji ste ekskluzivno mogli gledati na kanalima 24sata u suradnji s FNC-om.

Hrvatski borac Patrik Čelić je nakon odlične izvedbe stražnjim gušenjem zaustavio Talijana Michaela Realija, Ivan Vitasović nokautirao je Finca Jussija Halonena, Marko Bojković demolirao je Gruzijca Luku Giorgadzea, kao što je i neuništivi Ivica Trušček napravio u sunaslovnoj borbi protiv Aleksandra Jankovića. Šećer na kraju bila je glavna borba večeri za prvi pojas organizacije FNC u kojoj je Daniel Bažant nakon mukotrpnog rata od pet rundi slavio protiv Ronyja 'Jasona' Mariana i uzeo premijerni naslov u pero kategoriji.

POGLEDAJTE PRELIMINARNE BORBE:

U prvoj borbi glavnog dijela priredbe Patrik Čelić sučelio se s Talijanom Michaelom Realijem u velter kategoriji (do 77kg). Reali je prethodno teško nokautirao Čelićeva kolegu Luku Ćurkovića i hrvatski borac najavio je osvetu u njegovo ime. Pa je i na vaganju bilo vrlo napeto.

Zabok: FNC 5: Patrik Celic - Michael Reali

1. RUNDA: Čelić je žestoko krenuo prema naprijed, pa primio dva tvrda krošea iz kontre. Hrvatskog borca to je malo prizemljilo i usporio je jer je osjetio koliko je Talijan opasan iz kontre.

Nekoliko trenutaka nakon toga pojavilo se crvenilo oko Čelićeva lijevog oka, bila je to silovita desnica na samom otvaranju.

Hrvat je, potom, plasirao odličan low kick pa fantastično srušio Realija u parter gdje je sjajno kontrolirao protivnika, uputio nekoliko dobrih udaraca, od čega i fantastično koljeno, a onda prvu rundu priveo kraju s nekoliko tvrdih laktova.

2. RUNDA: Čelić je ušao s tri, četiri dobra low kicka, posebno onim unutarnjim kojeg je Reali itekako osjetio. Nešto oprezniji pristup, oba borca su oklijevala sve dok Čelić nije lansirao opasni desni kroše pa promašio, a onda pokušao srušiti suparnika na tlo. Reali se obranio i borci su se ponovno vratili u centar kaveza.

Probao je Patrik desnim krošeom, ali Reali je vratio sjajnim lijevim direktom. Čelić je, potom, neoprezno udario Realija u međunožje i Talijan je u agoniji klonuo na tlo. Koban je bio udarac lijevom nogom.

Otprilike četiri minute trajao je prekid dok se Reali nije oporavio, a onda je pogodio sjajan direkt nakon čega je Čelić uzvratio fantastičnim krošeom. Reali je posrnuo unatrag, ali uspio se oporaviti. Čelić je iskoristio situaciju i preuzeo kontrolu u klinču uz žicu. Borba se vratila u centar, Reali je primio još jedan low kick i vidjelo se koliku štetu je Čelić napravio na njegovoj lijevoj nozi.

3. RUNDA: Čim je počela treća runda, bilo je jasno da Reali jedva može stajati na lijevoj nozi. Ipak pogodio je dobar direkt, nakon čega je Čelić vratio desnicom. Oba borca su, potom, pogodila lijevom.

Presudan trenutak borbe dogodio se sredinom treće runde kada je Čelić srušio Talijana na tlo i sjajno ga kontrolirao iz gornje pozicije prije nego mu je uzeo leđa, zavukao ruku ispod brade i slavio stražnjim gušenjem, popularnim 'rear naked chokeom'! Odlična predstava Patrika Čelića, Reali je pružio dobru borbu, ali Čelić je jednostavno bio bolji!

Zabok: FNC 5: Patrik Celic - Michael Reali

Uslijedio je okršaj Hrvata Ivana Vitasovića i Finca Jussija Halonena u teškoj kategoriji.

Zabok: FNC 5: Ivan Vitasović i Jussi Halonen

1. RUNDA: Vitasović je otvorio rundu dobrom kombinacijom, a Finac je uzvratio bombom desnim krošeom, ali je promašio. Hrvat se dobrom kretnjom unazad izmaknuo pokušajima, ali ga je Halonen brzo uspio srušiti i borbu je odveo na tlo.

Činilo se da je Vitasović u nezahvalnoj poziciji, ali je fantastično uspio okrenuti poziciju i odjednom doći u 'full mount'! Kakav potez borca Zelga Galešića! Uslijedila je kanonada maljeva iz dominantne pozicije koju Finac jednostavno nije mogao braniti. Nemilosrdnim 'ground and poundom' zaustavio je Finca u prvoj rundi, kojem su još nekoliko minuta pružali pomoć. Srećom, na koncu se pridigao i s Halonenom je sve bilo u redu.

Zabok: FNC 5: Ivan Vitasović i Jussi Halonen

A onda je na red došao i sudar u lakoj kategoriji (do 70 kg) između Marka Bojkovića iz Srbije s Lukom Giorgadzeom iz Gruzije. Dvojac je izazvao veliko zanimanje javnosti žestokim sukobom na vaganju, a Bojković je, inače, jedan od najvećih MMA potencijala ovih prostora.

Zabok: FNC 5: Marko Bojković i Luka Giorgadze

1. RUNDA: Nije prošlo ni punih 30 sekundi, a već je frcao vatromet. Bojković je opasno nasrnuo, pogodio fantastičan aperkat i Giorgadze je pao na tlo. Nije znao što ga je snašlo i srpski borac krenuo je po finiš. Gruzijac je uspio doći k sebi, ali uslijedili su teški trenuci. Prvo je jedva obranio dva pokušaja stražnjeg gušenja, a onda je primio teške, vrlo teške batine. Bojković mu je držao leđa odakle je lansirao nekoliko snažnih udaraca, zatim plasirao par teških laktova, a do kraja runde na Gruzijčevu licu odsjelo je još nekoliko tvrdih laktova. Za kraj runde Bojković se ustao i punim tijelom spustio na Gruzijca pa ga zatresao novim laktom. Vrlo dominantna prva runda.

2. RUNDA: Bojković je drugu rundu otvorio sjajnim direktom nakon čega je Giorgadze vratio krošeom. Srpski borac je prihvatio izazov pa vezao dva fantastična krošea koja je Gruzijac samo otresao. Nevjerojatno kako ga ovo nije srušilo, primio je dva čista krošea u bradu.

A što sada radi Bojković... Plasirao je kroše pa istom rukom udarac pretvorio u back fist. Novi lijevi kroše Bojkovića, ali Gruzijac je danas odlučio da neće pasti!

Koljeno pa dva čista direkta, high kick pa odmah lijevi direkt iza toga. Čudesne kombinacije prikazao je Bojković, ali Goirgadze je ostao stajati.

A onda je srpski borac malo ostao i bez snage što je nevjerojatno Gruzijcu dalo šansu plasirati middle kick, zatim i kroše, nakon svega što je primio. Da ipak ne dođe do iznenađenja, Bojković je tik pred istek druge runde srušio protivnika. 

3. RUNDA: Kao i protekle dvije runde, Bojković je nastavio pritisak i silovito krenuo naprijed, s nekoliko udaraca namjestio rušenje pa ponovno izborio gornju poziciju u parteru. 

Dvije minute držao je kontrolu uputivši nekoliko sitnijih udaraca pokušavajući probiti suparničku obranu i izboriti 'full mount', ali Gruzijac je i to uspio anulirati. Svaka čast na tvrdoj bradi i svemu što je preživio danas, ali Bojkovićeva izvedba bila je najdominantnija u cijeloj večeri.

Zabok: FNC 5: Marko Bojković i Luka Giorgadze

Kada je, potom, na red došao BMF Balkana Ivica Trušček, publikom se prolomio glasan pljesak. Jer Truščeku je borba protiv Srbina Aleksandra Jankovića u međukategoriji do 75 kilograma bila nevjerojatna 76. u karijeri! Ovaj okršaj je ujedno bio i sunaslovna borba večeri.

1. RUNDA: Bez previše kalkulacija i čekanja. Oba borca su s kombinacijama ušli u borbu pokušavajući 'napipati' protivnika. Trušček je držao inicijativu i kretao se naprijed, Janković je pokazao dosta poštovanja prema hrvatskoj MMA legendi pa primio dva fantastična lakta.

Janković je uzvratio sjajnim lijevom krošeom i dobrim koljenom dok su se borci nalazili uz žicu. Dobra kombinacija Truščeka, uputio je direkt pa vezao middle kick. Srpski borac uzvratio je laktom, ali na isti način napad je izgradio i Trušček.

Dva fantastična middle kicka plasirao je Trušček i Janković je djelovao bitno oštećen što je pokazao i podljev kod rebara na lijevoj strani. Odlična prva runda pripala je Truščeku.

2. RUNDA: Dobar pokušaj high kicka Truščeka, miksao je cijelo vrijeme i različitim tehnikama probao probiti suparnika. Dobar direkt vezao je odličnim koljenom, Janković je uzvratio kružnim udarcem laktom.

Nastavila se taktička bitka na nogama, Trušček je krasno kombinirao muay thai stilom pa pogodio odličan kratki lakat. Janković se većinu druge runde kretao unatrag dok je 'Terror' vršio silovit pritisak prije nego je vezao dva high kicka, svaki s drugom nogom. Odsjela su u bloku.

Janković je uspio plasirati lakat od kojeg se Truščeku otvorila posjekotina na glavi, a onda je fantastično srušio suparnika u parter, uzeo mu leđa pa teškim maljevima okončao borbu! Kakva izvedba nevjerojatnog Ivice Truščeka, sa skoro 40 godina na leđima držati ovakav tempo... Velika pobjeda najopakijeg čovjeka Balkana prekidom tehničkim nokautom u drugoj rundi!

Zabok: FNC 5: Ivica Trušček i Aleksandar Janković

A onda je na red došla i posljednja borba, poslastica večeri! U glavnom okršaju FNC-a 5 Daniel Bažant snage je odmjerio protiv brazilskog veterana, bivšeg UFC borca Ronyja 'Jasona' Mariana

Zabok: FNC 5:  Daniel Bazant i Rony Jason

1. RUNDA: Bažant je odmah preuzeo sredinu kaveza i brzo pritisnuo Mariana. Vršio je pritisak i probao s dva vezana direkta u tijelo, ali je promašio. 'Jason' je djelovao suzdržano i koncentrirano, ipak ima veliko borilačko iskustvo, a onda je plasirao dobar low kick zatim još jedan.

'Punio' je tu desnu nogu i punio prije nego je lansirao high kick, ali Bažantov pokušaj završio je u bloku. 'Jason' je vrlo dobro pratio sve pokušaje Hrvata pa je na jedan ulaz kontrirao sjajnim koljenom. Bažant je nastavio s pritiskom, no Brazilac je uputio high kick u blok pa vezao middle kick u tijelo koji je odlično odsjeo. Iako se očekivao 'Jasonov' pokušaj rušenja on nije stigao i vrlo taktička prva runda brzo je stigla kraju.

2. RUNDA: Isti tempo iz prve nastavio se i u drugoj rundi. Dosta taktiziranja prekinuo je Brazilac teškim middle kickom, no Bažant je uzvratio odličnim prednjim direktom koji je zatresao 'Jasona'. Brazilac se dosta oprezno kretao unatrag znajući kakav arsenal udaračkih tehnika prije nego je plasirao low kick.

A onda samo odjednom uslijedio je munjevit ulaz i 'Jason' je uhvatio giljotinu u stojci, ali Bažant je sjajno obranio pokušaj i otarasio se napada pa plasirao predivan high kick iz mjesta.

3. RUNDA: Bažant je odlično ušao u treću rundu i nakon krošea podigao high kick, ali završio je u bloku. 'Jason' je uzvratio dobrim low kickom nakon čega je Bažant iz kontre odlično pogodio kratkim krošeom.

Hrvatski borac je imao inicijativu i vršio pritisak unaprijed, pokušao s nekoliko kombinacija, ali 'Jason' je odlično pogodio kroše pa i stražnji desni direkt. Došlo je do klinča, oba borca pogodila su koljeno da bi nakon izlaska 'Jason' pogodio dupli kroše. Brazilac je primio udarac u lice, nos mu je natekao i sve je teže mogao disati pa je u jednom trenutku bio primoran otvoriti i disati na usta.

Šahovska partija, kakav je i ulog! U tom kontekstu završila je treća runda.

4. RUNDA: Sportski pozdrav na ulasku u šampionske runde! Oba borca su u četvrtu dionicu ušla s oštećenjima. Bažantu je nastradala noga od low kickova, 'Jasonu' je opako natekao nos.

I jedan i drugi su promašili dosta udaraca, ali Brazilac je zatim pogodio opaki aperkat u tijelo što je Bažant itekako osjetio. Brazilac je u ovim trenucima preuzeo inicijativu i prvi put natjerao hrvatskog borca na kretnje unazad. Pa je onda i odlično pogodio direkt, kojim je otvorio posjekotinu ispod Bažantova oka.

Bilo je pitanje trenutka kada će 'Jason' pokušati rušenje, bilo je čudno da takav jiu-jitsu majstor do sada nije pokušao rušenje. A onda je jednim potezom Bažantu pomutio ravnotežu i odveo borbu u parter. I što je tada preživio Daniel Bažant... Nevjerojatno se izvukao iz pokušaja anakonda gušenja i uspio pridići na noge! Brazilski borac djelovao je vrlo istrošeno, Bažant je odradio dobru kombinaciju pokušavši iskoristiti priliku, ali nije bilo dovoljne prijetnje i borba je otišla u posljednju rundu.

5. RUNDA: Zadnjih pet minuta za prvi pojas u FNC-u! Publika je velikim pljeskom iskazala podršku borcima, koji su se na startu posljednje dionice zagrlili.

Fantastičan jedan-dva pogodio je Bažant, Brazilac je to apsorbirao pa uputio udarac u list. Uslijedili su izmučeni pokušaji boraca koji su jedva stajali na nogama, Brazilac je nastavio taktikom 'calf kickova' dok je Bažant ručnim tehnikama pokušavao završiti borbu.

Bažant je dvije minute prije kraja pogodio odličan aperkat, zatim i direkt pa odlično eskivirao napad protivnika. No, 'Jason' je pogodio fini middle kick, a onda atraktivno lansirao leteće koljeno. Vrhunski pokušaj Brazilca. Bažant je pogodio direkt u tijelo pa primio kroše, onda i aperkat u tijelo da bi pogodio dobar lijevi direkt.

'Jason' je na samom kraju pokušao letećim koljenom, ali Bažant se obranio i uhvatio ga u klinč! Nakon mukotrpne i bespoštedne borbe 25 minuta uslijedila je odluka sudaca: Daniel Bažant slavio je jednoglasnom odlukom i postao prvi prvak FNC-a općenito, ujedno i prvi prvak perolake kategorije!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'