Obavijesti

Sport

Komentari 15

Baždarević ostaje na kormilu BiH: Pred nama je puno posla

Baždarević ostaje na kormilu BiH: Pred nama je puno posla
18

Svaku kritiku treba znati prihvatiti. Ostaje žal što smo izgubili od reprezentacije koja igrački nije kvalitetnija od nas, kaže Baždarević o ispadanju od Irske u borbi za EP

VIDEO

Preuzeo je nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u krajnje nezavidnoj poziciji sa svega dva boda nakon prva četiri kola kvalifikacija za Euro i poraza od Cipra (2-1), remijem s Walesom (0-0), Belgijom (1-1) i porazom u Izraelu (3-0). Uspio je "zmajeve" s pet pobjeda i porazom (Belgija) dovesti do trećeg mjesta u skupini i dodatnih kvalifikacija, ali dalje nije išlo.

Irska je bila prejaka za sastav Mehmeda Baždarevića koji, međutim, nakon nekoliko prospavanih noći ipak nije odustao od vođenja reprezentacije te planira novi kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2018. Podršku mu je još i prije ogleda protiv Irske, neovisno o rezultatu, pružio i izvršni odbor Nogometnog saveza BiH.

- Bio sam slomljen nakon utakmice. Žao mi je zbog nogometaša, navijača, ali i svih Bosanaca i Hercegovaca. No moramo se znati nositi s takvim situacijama. Sport je takav: nekad pobjeđuješ, nekad i gubiš. Čini mi se da mi joiš uvijek nemamo kulturu prihvaćanja poraza - rekao je Baždarević za SportSport.ba.

- Svaku kritiku treba znati prihvatiti. Bit će mnogo analiza, ne bih se osvrtao na sve to, ali ostaje žal što smo izgubili od reprezentacije koja igrački nije kvalitetnija od nas. Ali nemamo puno vremena za kukanje, pred nama svima puno je posla - dodao je Baždarević nakon poraza u Dublinu (2-0) kojim su se "zmajevi" oprostili od Francuske.

Godinu dana nakon što je naslijedio Safeta Sušića na klupi BiH Baždarević kaže kako nije bilo lako nositi se s pritiskom jer im je svaki susret bio biti ili ne biti, nisu imali pravo na krivi korak niti su mogli eksperimentirati. Uoči predstojećeg ciklusa za Mundijal u Rusiji 2018., za koji će se ponovno boriti s Belgijom i Ciprom, uz Grčku i Estoniju.

- Dat ćemo priliku novim igračima da pokažu koliko mogu. Vidjet ćemo na koga možemo računati, proširiti bazu igrača, a i meni će biti lakše jer će reprezentacija koja započne kvalifikacije biti moja reprezentacija. Pokušat ću uvesti neke novine i promijeniti mentalitet. Za to treba vremena, ali sigurno ću u tome ustrajati - zaključio je Mehmed Baždarević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe