Obavijesti

Sport

Komentari 13

Bebek: Nadam se da suci neće biti ti koji će krojiti ljestvicu

Bebek: Nadam se da suci neće biti ti koji će krojiti ljestvicu
1

Ivan Bebek dijeliti će pravdu na susretu između Hajduka i Dinama. Nada se da danas, kao ni tokom cijelog prvenstva neće sudačke odluke biti presudne, već igra

VIDEO

Naš najbolji sudac Ivan Bebek, čovjek koji će suditi današnji derbi, nedavno je iz druge jakosne skupine Fifinih sudaca prebačen u nižu, treću skupinu. Zapravo, Fifa je reorganizirala sudački sustav i kategorizaciju, no načelno je Bebek prebačen u niži rang.

- Više od pola lige borit će se za ostanak. Nadam se da suci neće krojiti ljestvicu - ističe Bebek, sudac koji će dijeliti pravdu na derbiju.

Bebek o derbiju ne smije mnogo govoriti, a pojasnio je zato svoj status na međunarodnim listama.

- Istina je da sam sad u toj trećoj sudačkoj skupini i to je tako kako jest. Malo sam razočaran, ali bit će mi to motiv više. Još sam mlad i pokušat ću se opet vratiti u viši rang. Moram se dokazati u novoj sezoni i vjerujem u povratak – rekao je Bebek.

No povratak u viši rang ovisi o broju suđenih utakmica u domaćem prvenstvu.

- Nadam se da će tako i biti, intencija je, uostalom, da suci s A-liste sude i utakmice druge lige. Nemam ništa protiv, samo je važno da sudim svako ili barem svako drugo prvenstveno kolo - objasnio je Bebek.

Sa sudačkom organizacijom o broju utakmica u kojima će suditi Bebek nije razgovarao i smatra da je tako i bolje

- Nisam, ali to i nije potrebno. Mene ionako nitko ništa ne pita pri delegiranju, a ako nešto i kažem, odgovore mi da pametujem ili sve bude pogrešno protumačeno. Pa je onda najbolje da ništa i ne govorim - dodao je Bebek.

- Gledajte, sudio sam u pretkolu Lige prvaka, ali ne vjerujem da ću dobiti neku od utakmica u skupini. No, očekujem da ću suditi nekoliko utakmica u skupinama Europske lige – oktrio je svoja očekivanja Bebek.

- Možda je pred nama najteža sudačka sezona u Prvoj HNL! Ispada čak pet klubova, dakle više od pola lige borit će se za ostanak, dovoljno je kiksati dva kola i već ste u lošem položaju. Sve govori u prilog tome da sucima nikad nije bilo teže, međutim, nekad se dogodi da kad očekujete najteže, ispadne – kamilica! Nadam se samo da na kraju neće suci krojiti tablicu, niti da će ih klubovi optužiti za to, jer često svoju nesposobnost skrivaju upravo optužujući suce. Pred sucima je veliki izazov – zaključio je Bebek.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače