Obavijesti

Sport

Komentari 198

Bebeka treba kazniti na godinu dana, a zna se tko vuče poteze

Bebeka treba kazniti na godinu dana, a zna se tko vuče poteze
1

S ta tri boda, bili bi na pet, a ne 11 bodova razlike i u svakoj idućoj utakmici bi imali po 20.000 gledatelja. Da ne spominjemo ranije sudačke previde, rekao je Brbić

VIDEO

Iz Hajduka je očekivano stigla reakcija nakon derbija, Splićani smatraju kako su grubo oštećeni te su o tome poželjeli nešto više kazati.

- Ljudski je griješiti, no suci bi morali snositi posljedice za svoje pogreške. Bilo je za očekivati da bi mi iz penala postigli gol, te da bi uz isključenje Vrsaljka mogli kompletno promijeniti tijek utakmice. S ta tri boda, bili bi na pet, a ne 11 bodova razlike i u svakoj idućoj utakmici bi imali po 20.000 gledatelja. Da ne spominjemo ranije sudačke previde na našu štetu zbog kojih je razlika mogla biti i manja - kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić i dodao:

- Mislim da bi primjerena kazna za suca Bebeka bila godina dana mirovanja. Nama to ne bi donijelo ništa, ali bi bila satisfakcija i upozorenje da se ovakve stvari ne ponavljaju, da ovo bude zadnji put. 

Uz Brbića, bio je i odvjetnik Vinko Radovani koji se slikovito izrazio:

- Psi laju, karavane prolaze, ali dok ima pasa, karavane će sve teže prolaziti. S vremenom će se karavane raspasti, a nikad se ne zna kad bi onaj koji laje mogao i ugristi - rekao je Radovani, koji se osvrnuo na članak pravilnika nogometnog natjecanja.

Mislim da je u hrvatskom nogometu kristalno jasno tko vuče sve poteze

- Ako se radilo o namjeri, to bi moralo značiti i ponavljanje utakmice, o čemu govori članak 80. Mi ćemo inzistirati da se odgovorni sankcioniraju, no to bi morao napraviti i HNS po službenoj dužnosti. Uputit ćemo žalbu Komisiji za suce, kao što smo radili i nebrojeno puta ranije, pa ćemo vidjeti do kuda će nas to dovesti. Valjda će i njima jednom postati jasno da zbog ovakvih događaja, osim na utakmicama Hajduka, na utakmice dolazi svega 200 do 300 gledatelja. Već smo internacionalizirali naš problem i nemojte biti sigurni da ono što govori Platini nema veze s onim što se nama događa u hrvatskom nogometu. 

U Hajduku ne razmišljaju o privatnoj tužbi protiv suca Bebeka.

- Suci su izuzeti od krivnje za previde i to im ne možemo dokazati. 

'Bili' ne mogu dokazati niti tko stoji iza svega, no uopće ne sumnjaju o kome je riječ. 

- Teško je uprijeti u nekoga prstom bez dokaza, ali mislim da je u hrvatskom nogometu kristalno jasno tko vuče sve poteze - zaključio je Radovani.

Predsjednik Brbić svjestan je da se nešto pod hitno mora mijenjati.

- Ovako dalje ne ide. I kad kazne suca, kao što su kaznili Križarića koji je dosudio nepostojeći penal protiv nas u Rijeci, vrate ga iz 2. lige nakon jednog jedinog kola uz objašnjenje kako se vratio u formu. Dok svi koji rade takve pogreške ne budu odgovarajuće sankcionirani, u našem nogometu se ništa neće promijeniti, a niti će gledatelji dolaziti na tribine. Koga ovakav nogomet uopće više zanima - kazao je ogorčeni predsjednik Hajduka. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz