Obavijesti

Sport

Komentari 14

Beč u tuzi: Cico me učio hrvatski jezik, dovodio je maloga Niku...

Beč u tuzi: Cico me učio hrvatski jezik, dovodio je maloga Niku...

Crna zastava ispred Allianz stadiona u Hütteldorfu. Beč u suzama. Cico Kranjčar jedan je od tri najbolja stranca koji su ikad nosili dres Rapida. Suigrači kažu: s loptom je mogao baš sve

VIDEO

Nakon deset godina u Dinamu, Cico se 1983. preselio u Beč, s kojim je dvaput bio prvak Austrije, triput osvajač kupa i superkupa. Član izvršnog odbora Rapida i Cicin dugogodišnji momčadski kolega Gerry Willfurth (58) bio je neutješan. Opisao ga je kao izvrsnog nogometaša, ali i vrlo dragog prijatelja.

POGLEDAJTE VIDEO: Zagreb se oprašta od Cice

Pokretanje videa...

Cico Kranjčar 01:18

- U mislima mi je kako je nedavno preminuo naš zajednički trener Otto Barić, još jedan važan član naše sjajne momčadi iz ‘80-ih. Čak i nakon završetka igračke karijere Cico i ja bili smo u kontaktu. Moje misli su s njegovom obitelji - rekao nam je Willfurth.

Legendarni golman Michael Konsel (58) počeo je karijeru upravo uz Cicu Kranjčara.

- Puno sam naučio od Cice, nama mlađima bio je kao mentor. Bio je obiteljski čovjek i često smo se družili i izvan terena, zračio je dobrotom. Često je na treninge dovodio sina Niku, koji je tad bio malo dijete. Niko je dolazio na naše treninge, a onda bi poslije treninga napucavao loptu po svlačionici, nije se odvajao od lopte. Već smo se tad šalili da će Niko jednog dana biti bolji nogometaš od tate, iako je Cico bio genijalac. Drago mi je da je i Niko uspio, da je godinama igrao za hrvatsku reprezentaciju i velike europske klubove. Cico je stvarno bio jedan od igrača i ljudi s kojima je bilo zadovoljstvo dijeliti svlačionicu - rekao nam je legendarni golman.

Oni stariji sjetit će se dueta “Kra-Kra”, jednog od najpoznatijih europskih napadačkih tandema. Zlatko Kranjčar i Hans Krankl(68). Osim na terenu, tandem “Kra-Kra” bio je odličan i izvan terena. Često su se družili, izlazili, razgovarali... Bili su najbolji prijatelji u Rapidu.

Rapid Journal

- Razumjeli smo se na terenu i izvan njega. I u privatnom životu smo dijelili iste poglede, razmišljali smo isto, što je vrlo važno za momčad. Shrvan sam, otišao je moj prijatelj. Bili smo obiteljski prijatelji, često smo išli na večere - kaže Krankl.

Rapid je s Cicom dogurao i do finala Kupa kupova, u kojem su igrali protiv Evertona. Bilo je to 1985., a Everton, tad jedna od najboljih momčadi u Europi, pobijedio je 3-1.

- Cico je s loptom mogao sve. Bio je divan čovjek s divnom obitelji. Često smo odlazili u dućan kod Elvire, njegove supruge, u prvom okrugu. Bio je to dućan u kojem su prodavali dječju odjeću - rekao je Krankl.

Legendarni austrijski nogometaš i pop pjevač kaže kako se osjećao Hrvatom i bio je iznimno povezan s hrvatskim igračima koji su dolazili u Rapid.

- Privilegiran sam što sam bio član hrvatskog nogometnoga klana u Austriji. Ja, kao i oni, imam malo temperamenta, pa sam se družio s Cicom, Bručićem i Barićem - kaže Krankl i dodaje:

- Družili smo se čak i nakon karijere, Cico nas je nekoliko puta zvao na večeru u Dubaiju.

Naravno, nakon toliko druženja s Cicom Krankl je naučio i hrvatski jezik.

- Kako ste, gospodine Krankl - upitali smo ga na hrvatskom jeziku.

- Obično kažem ‘Ni dobro ni loše’ - odgovorio je na tečnom hrvatskom.

- Ali sad sam tužan, jako tužan. Umro mi je prijatelj - završio je Krankl.

Da, Beč je u suzama. Cicu su voljeli svi. Našeg dragog Cicu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu