Sport

Komentari 38

Belgijci navalili, ali Hajduk ne pušta Leticu ispod 6 milijuna €

Belgijci navalili, ali Hajduk ne pušta Leticu ispod 6 milijuna €

Club Brugge želi dovesti mladoga golmana Hajduka, no belgijski mediji pišu kako su odbijene sve ponude, ali i jasno istaknuta cijena. U Bruggeu je trener Ivan Leko, a igraju Mitrović i Tomečak

Club Brugge trenutačno ima četiri golmana - Rusa Gabulova, Amerikanca Horvatha te teže ozlijeđene Nizozemca Vermeera i Francuza Huberta - no želi dovesti i petog. Želi Karla Leticu. Trener Ivan Leko procijenio je kako mu u lovu na Ligu prvaka treba golman Hajduka, kojeg želi zbog kvalitete, ali i zbog činjenice što je riječ o jednom od najperspektivnijih golmana Europe u ovom trenutku. Belgijci bi za što manji novac željeli dobiti golmana koji će preuzeti njihovu 'jedinicu', ali i na kojem će u perspektivi dobro zaraditi...

Međutim, Hajduk je u ovom slučaju tvrd pregovarač. Kako prenosi belgijski list Nieuwsblad, Splićani su jasno istaknuli cijenu - šest milijuna eura! I ispod toga ne žele ići. Club Bruggeu je zasad to prevelik novac, a to bi se promijeniti moglo ako uspiju prodati nekog od svojih igrača, za koje interes pokazuju Napoli, Fiorentina i još neki klubovi. U prvom redu tu se radi o lijevom krilu Limbombeu i zadnjem veznom Nakambi, za koje se procjenjuje da bi mogli postići najvišu cijenu.

Ukoliko se to ne dogodi, a postoji ozbiljna mogućnost da Leko odbije mogućnost njihove prodaje prije završetka kvalifikacija za Ligu prvaka, Club Brugge bi se okrenuo drugim opcijama, u prvom redu golmanu Šahtara Mykyti Ševčenku. Rasplete li se ova priča na taj način, Hajduk bi zadržao odličnog mladoga golmana, ali i ostao bez velikog novca, budući da je tih šest milijuna eura za samo dva milijuna manje od rekordnog transfera Nikole Vlašića u Everton.

U Hajduku si ne smiju ni dozvoliti prodaju Letice za novac koji ne spada u kategoriju "izuvanje iz cipela", budući da će njegova cijena samo rasti. Također, veliki je problem to što Hajduk naprosto više nema golmana za prodavanje. Dante Stipica zatražio je raskid ugovora, ne želi više biti rezervni golman, a mladi Ivo Grbić odbio je potpisati novi ugovor i vjerojatno će krenuti prema Lokomotivi, odnosno Dinamu u perspektivi. Tako je Hajduk ostao na jednom golmanu, čija bi prodaja značila da su na nuli. I da moraju pronaći prvog, drugog, vjerojatno i trećega golmana.

Najčitaniji članci