Obavijesti

Sport

Komentari 63

Raspad Mađarske u Toulouseu: Belgijci ih razbili četiri razlike!

Raspad Mađarske u Toulouseu: Belgijci ih razbili četiri razlike!
7

Do 78. minute, Mađari su imali nekakvu nadu za povratak u utakmicu. No, dočekala ih je brutalna egzekucija u režiji Hazarda koji je prvo asistirao, a potom i poentirao u samo dvije minute

VIDEO

U posljednjoj utakmici osmine finala za ovu nedjelju, Belgija je razbila Mađarsku rezultatom 4-0 u Toulouseu. Time su potvrdili u najavi veću razinu kvalitete na svakoj poziciji, pa su naši susjedi većinu utakmice izgledali inferiorno. 

Belgija je u prvom poluvremenu pružila vrlo dobru igru, okomitu s jasnim napadačkim namjerama. Prednjačili su De Bruyne, Hazard i Lukaku konstantnim kretnjama, posebno prva dvojica koja za obranu Mađara djeluju neuhvatljivo.

Rano vodstvo Belgije posve je 'zapalilo' utakmicu

U desetoj minuti Toby Alderweireld dovodi u vodstvo 'crvene vragove' golom poslije prekida kojeg je izveo Kevin De Bruyne. To mu je bila šesta asistencija u zadnjih 12 utakmica, a pritom je upisao pet golova.

Hungary v Belgium - EURO 2016 - Round of 16

Četiri minute poslije, De Bruyne sam je izašao na Gabora Kiralyja koji ga obranom zaustavlja. Već poslije dvadesetak minute igre bilo je jasno kako Mađarska teško može pratiti jak tempo Belgije.

Zatim, u 34. minuti De Bruyne je opet u glavnoj ulozi - puca iz slobodnog udarca sa 16 metara i lopta završava na prečki uz malu 'asistenciju' golmana Kiralyja koji je to preusmjerio paradom. Utakmica je izgledala doista sadržajno zahvaljujući ranom golu Belgije.

Hungary v Belgium - EURO 2016 - Round of 16

Dries Mertens mogao je u 41. minuti povećati prednost Belgijaca, no Kiraly mu je stao na put. Mađarski golman u prvom je poluvremenu imao sedam obrana, dok su 'crveni vragovi' uputili 16 udaraca prema golu Mađarske.

Mađari se bude u nastavku, ali onda se pojavljuje Eden Hazard

Drugi dio donio je drugačiju sliku jer naši sjeverni susjedi zagirali su puno hrabrije i otvorenije. Pokušavali su ubačajima s boka stvoriti probleme obrani Belgije, no ovi su sve čistili bez problema. Što ne bi stigli braniči, ispravio bi Thibaut Courtois.

Do 78. minute, Mađari su imali kakvu takvu nadu za povratak u utakmicu. Ali, dočekala ih je brutalna egzekucija u režiji Edena Hazarda.

Hungary v Belgium - EURO 2016 - Round of 16

Belgijski je kapetan prvo namjestio zicera Michyju Batshuayiju (tek što je ušao umjesto Lukakua) kojem to nije bilo problem realizirati, a dvije minute kasnije Hazard je u svom stilu nanizao nekoliko igrača i neobranjivo opalio za večeras raspoloženog Kiralyja. 

1. srpnja u Lilleu: Wales - Belgija

Na kraju, u 91. minuti Yannick Carrasco zabija i četvrti gol za Belgiju za 4-0 što je proizvelo trenutno najveću pobjedu na francuskom Euru. Wales je naredni protivnik Wilmotsovih trupa, a ta će se utakmica igrati 1. srpnja u Lilleu gdje će Belgijci imati veliku podršku navijača.

1/8 finala:

  • Mađarska - Portugal 0-4 (Alderweireld 10', Batshuayi 78', Hazard 80', Carrasco 90+1')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna