Obavijesti

Sport

Komentari 47

Belichick: Kako god okreneš, Hrvatima pripada Super Bowl

Belichick: Kako god okreneš, Hrvatima pripada Super Bowl
1

Veoma sam ponosan na očevu tradiciju i svoju hrvatsku povijest. Imao sam priliku posjetiti tu prekrasnu zemlju nekoliko puta i ponosan sam na svoje porijeklo, rekao je trofejni trener Patriotsa Bill Belichick

VIDEO

Trener New England Patriotsa Bill Belichick i trener Seattle Seahawksa Pete Carroll dijele istu stvar - vuku korijene iz Hrvatske. Belichick je 2015. godine istaknuo da nisu jedini, hrvatske korijene ima i trener Sveučilišta u Alabami Nick Saban.

- Zadnji veliku hrvatsku utakmicu koju sam imao protiv trenera Sabana bila je s Dolphinsima. Bila je to bitka Hrvata - rekao je Belichick.

- Veoma sam ponosan na očevu tradiciju i svoju hrvatsku povijest. Imao sam priliku posjetiti tu prekrasnu zemlju nekoliko puta i ponosan sam na svoje porijeklo.

Belichickovi djed i baka Ivan Biličić i Marija Barković emigrirali su iz Karlovca 1897. godine u SAD, a smjestili su se u blizini Pittsburgha. Billov otac Steve Belichick (rođen Biličić) igrao je za Detroit Lionse, a 33 godine bio je i pomoćni trener te skaut Američke mornaričke akademije.

Finale doigravanja NFL-a 2015. godine (između New Englanda i Seattlea) bilo je prvo u povijesti NFL-a u kojem su treneri obje momčadi bili Hrvati, a hrvatska veza u finalu ponovila se i ove godine. Osim Billa Belichicka, i linebacker Patriotsa Rob Ninkovich vuče korijene iz Hrvatske.

- Kako god okreneš, izgleda da ćemo imati hrvatskog šampiona - rekao je tada Belichick dok je Ninkovich ove godine izjavio:

- Jednog dana upitao sam djeda i baku odakle potječem. Pošto ne govorim hrvatski ubrzo sam zaboravio mjesto odakle potječem. Znam samo da nije na obali. Pošto sam jednom vidio da je Dubrovnik jedno od 5 najljepših mjesta za posjetiti na svijetu, odlučio sam ubuduće govoriti da potječem iz Dubrovnika - Ninkovich je riješio dilemu.

Belichick je noćas osvojio svoj 5. Super Bowl, a Ninkovich drugi. Hrvatska veza ponovo je izdominirala najpopularniji sportski događaj na svijetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'