Obavijesti

Sport

Komentari 15

Bellucci otvara protiv Delića, potom Souza ide na Ćorića...

Bellucci otvara protiv Delića, potom Souza ide na Ćorića...
1

"Franko Škugor treba biti spreman sa subotnje parove, a meč u petak bi mogao biti dug i naporan zbog uvjeta. Bila je sigurno teška dilema. Slično vrijedi i za Dodiga"

VIDEO

Susret Brazila i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davisova kupa počet će okršajem Thomaza Belluccija i Mate Delića, odlučeno je na izvlačenju parova u četvrtak. Meč je na rasporedu u petak u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu, a nakon njih dvojice na igralište će izaći João Souza i Borna Ćorić.

- U odnosu na Franka Škugora odlučilo je to što Franko treba biti spreman sa subotnje parove, a meč u petak bi mogao biti dug i naporan zbog uvjeta. Bila je sigurno teška dilema. Slično vrijedi i za Ivana Dodiga, koji nam je jako bitan u paru, a taj meč nam je jako važan i Ivan mora biti fizički koliko god je moguće svjež. To bi mogao biti odlučujući bod. Mate Delić je pokazao na treningu da igra dobro, a kako je već odigrao nekoliko 'živih' mečeva mislim da mu trema neće predstavljati problem. Može odigrati ravnopravan meč i zadati dosta problema Bellucciju - objasnio je izbor Željko Krajan, izbornik hrvatske reprezentacije.

Prvi reket hrvatskog sastava, baš kao i početkom godine protiv Srbije u Kraljevu, bit će Borna Ćorić, koji je bio zadovoljan ishodom izvlačenja.

- To smo željeli. Ja ne volim igrati rano ujutro, deset sati bi mi bilo stvarno prerano, tako da mi se posrećilo. Nekako je lakše igrati drugi meč, a ja se nadam da ćemo imati 1-0 kad on počne - rekao je Ćorić te potom prokomentirao formu Mate Delića:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mate me na treningu pobijedio 5-1. Igra odličan tenis trenutno i ako to bude mogao prenijeti u meč mislim da će biti jako zanimljivo, čak bi mogao pobijediti Belluccija. Ali, da se to dogodi, mora odigrati na jako visokoj razini.

Mate Delić, trenutno 499. na ATP-listi, prošle je godine u susretu protiv Nizozemske prvog dana iznenadio Igora Sijslinga. Može li se tako nešto ponoviti?

- Osjećam se dosta dobro. Pokušavao sam se naći i mislim da sam pronašao igru. Nadam se da mogu ugroziti Belluccija - kaže Delić.

- Dat ću sve od sebe da uzmem taj bod koji nam je vrlo bitan i da Borna mirno može ući u meč. Velike su šanse na njegovoj strani i nadam se da bismo nakon prvog dana mogli imati pozitivan rezultat. Belluccija dosta pratim. I prošle i ove godine smo bili zajedno na dosta turnira. Ove sezone ima dosta dobrih rezultata, odličan je igrač, teško je igrati protiv njega, ali je pobjediv.

U noći na četvrtak u je pala jaka kiša, što se na zemljanim igralištima dobro vidi. Na pitanje da prokomentira novonastale uvjete i ono što očekuje ako kiše bude još (a vremenska prognoza je takva) Krajan je odgovorio:

- Začudo, uvjeti nisu bili bitno drugačiji, iako je pala kiša i velika je vlaga. Očekivali smo natopljenije igralište i teže lopte, što nije bio slučaj. Istina, trenirali smo na vanjskom terenu, ne i na centru nakon kiše, gdje očekujemo da će staviti još više zemlje i da će biti natopljenije, samo da otežaju uvjete. Bojim se da će u petak biti teži uvjeti nego što su danas.

Raspored igranja:

  • petak, 10 sati (15 sati u Hrvatskoj): Thomaz Bellucci - Mate Delić, potom João Souza - Borna Ćorić
  • subota, 11 sati (16:00): Marcelo Melo, Bruno Soares - Ivan Dodig, Franko Škugor
  • nedjelja, 10 sati (15:00): Thomaz Bellucci - Borna Ćorić, potom João Souza - Mate Delić
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram