Obavijesti

Sport

Komentari 15

Benderov suigrač ostao bez gležnjeva! 'Babo' opet rješava

Benderov suigrač ostao bez gležnjeva! 'Babo' opet rješava
1

Hezonja (5 poena, skok i asistencija) i Zubac (2 koša) u porazima Knicksa i Lakersa dobili su malu minutažu sa jednako takvim učinkom, Bogdanović (15 i 5 skokova) zabio ključnu tricu za pobjedu u Phoenixu

VIDEO

Na NBA parketima sinoć je odigrano šest utakmica. Denver je s 32 razlike razbio LeBronove Lakerse, Blake Griffin zabio je 30 poena NY Knicksima, a lider Toronto u zadnjih je nekoliko minuta uspio preokrenuti -17 u Memphisu. Od naših: Hezonja (5 poena, skok i asistencija) i Zubac (2 koša) u porazima Knicksa i Lakersa dobili su malu minutažu sa jednako takvim učinkom, a 'Babo' Bogdanović opet je bio ključni čovjek Pacersa sa ne toliko impresivnih 15 poena i 5 skokova, ali sa ključnom tricom kojom je Indiana pola minute prije kraja slomila žilave Sunse u Phoenixu.

Bye, bye Lakers...

Najzvužnije je odjeknulo +32 odličnih Denver Nuggetsa (drže treće mjesto Zapada) nad LeBronom i ekipom iz Los Angelesa. Paul Millsap, Jamal Murray i Malik Beasley stavili su svaki po 20 poena u najvećoj pobjedi Denvera nad Lakersima koje su u svom Pepsi Centru ostavili na tek 85 koševa. Društvo iz Colorada nadskakalo je goste sa 60:39. Naš Ivica Zubac dobio je sedam minuta na parketu, ostao bez koša (skupio dva skoka), a potez Murraya je slika večeri u Denveru... Bye, bye Lakersi:

- Ovo kako smo igrali večeras... To je bilo dosta ružno, ali: nekad i kad te ne ide treba naći načina da nekako izvučeš pobjedu, a mi smo i to uspjeli - komentirao je trener Indiane Nate McMillan.

Uspjeli su pola minute prije kraja kada je rastrčane Sunse i cijelu Talking Stick Resort arenu tricom za 107:104 smirio 'Babo' Bogdanović. Najbolji hrvatski košarkaš i jedan od najsigurnijih NBA-strijelaca imao je, za njegove sve više kriterije, prosječnu noć (15 poena i 5 skokova u 24 minute, sa 67% za tricu), ali je opet uzeo loptu i zabio u ključnom trenutku.

Potez tekme povukao je Bogdanovićev suigrač Darren Collison 'lomljenjem gležnjeva' Deandreu Aytonu:

Najefikasniji kod Pacersa bili su McDermott i Sabonis junior sa po 21 poenom, a kod domaćih TJ Warren sa 25 i mlađahni superstar Devin Booker sa 20 koševa (8 asistencija), a JaVale McGee je... Potpisivao bebe:

Toronto opet šest zaredom

Toronto Raptors pobjeđuju i kad im ne ide. Dobro kaže stroj za koševe Golden Statea, Klay Thompson:

- Naša utakmica s Torontom ovog petka vrlo bi lako mogla biti najava onoga što ćemo gledati u ovogodišnjem finalu!

Istina je da Torontu pomaže činjenica što je LeBronovim odlaskom u Kaliforniju NBA-Istok postao još izraženije manje impresivna konferencija, ali Lowryu, Kawhiju, Ibaki i društvu nitko ne poriče da izgledaju kao budući finalisti.

Ukupno imaju 18 pobjeda (samo 4 poraza, sa 81,8% učinka uvjerljivi su lideri lige), a do tih 18 trijumfa došli su sa po tri serije od 6 pobjeda.

Jučer su u Memphisu gubili i sa 17 razlike, Marc Gasol i Mike Conley držali su Raptore u knock-downu... Do zadnjih pet minuta. Onda je ruku namjestio Fred VanVleet pa sa dvije uzastopne trice i i dva zaključna slobodna riješio stvar.

Najezdu prosječnosti na Istoku fino koriste Detroit Pistons koji su sa 115:108 kod kuće pobijedili New York Marija Hezonje pa sa omjerom 11:7 (61%) zadovoljno sjede na 5. mjestu istočne konferencije i bez obzira na nimalo moćnu momčad uopće ne brinu nijednu brigu oko toga hoće li u play-off ili neće. Naš Hezonja je u Detroitu dobio 16 minuta na parketu i za to je vrijeme stavio jednu tricu i dva slobodna te po jednom asistirao i skočio. U NY Knicks stilu - slabo. A dominirao je Blake Griffin koji je Knicksima utrpao 30 koševa.

U svojoj oproštajnoj sezoni Dwayne Wade nam skoro svaku večer pokloni po jedan potez za šetnju kroz sjećanja. Ako nikako drukčije, onda cirkuski.

Inače, kako je u Detroitu skokove skupljao Andre Drummond, Blake Griffin se u miru igrao na drugoj strani parketa zajedno sa trećim članom udarnog Pistons-terceta, Reggiejem Jacksonom:

Evo i sinoćnjih Top 10:

Sinoćnji rezultati

Phoenix-Indiana 104:109 (Bogdanović 24:27 min, 15 k, šut 5/12, 5 s)

Denver-LA Lakers 117:85 (Zubac 7:29 min, šut 0/2, 2 s, 1 bl)

Detroit-New York 115:108 (Hezonja 15:51 min, 5 k, šut 1/3, 1 s, 1 a, 1 ol)

Miami-Atlanta 113:115

Memphis-Toronto 114:122

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu