Sport

Komentari 14

Benzema najavio obraćanje na televiziji: Premijer ga je napao

Benzema najavio obraćanje na televiziji: Premijer ga je napao

Sportaš mora biti primjer ostalima. Ako to nije, onda za njega više nema mjesta u reprezentaciji, rekao je francuski premijer o skandalu u koji je umiješan Benzema

Stvari ne izgledaju dobro za Karima Benzemu. Francuski nogometaš najavio je obraćanje javnosti u srijedu u 20 sati na televiziji TF1. 

Bit će to prvi put da Benzema istupa u javnosti nakon skandala ucjene snimkom seksa suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene.

Povod njegova istupa su riječi francuskog premijera Manuela Vallsa.

- Da se nešto slično dogodi ministru, vjerujte mi, on više ne bi bio u mojoj vladi. Sportaš mora biti primjer ostalima. Ako to nije, onda za njega više nema mjesta u reprezentaciji - rekao je premijer.

Odgovorio mu je odvjetnik Karima Benzeme.

- Zašto premijer ne poštuje presumpciju nevinosti? Vidjet ćete, imamo mi puno toga za reći - rekao je Alain Jakubowitz.

Presumpcija nevinosti na klimavim je nogama nakon što su u javnost izašli transkripti u kojima Benzema u jednom trenutku svom prijatelju koji je prijetio objavom videa priča kako će se netko 'popi*ati po Valbueni'.

- To ne bih napravio ni najgorem neprijatelju. Teže mi je palo što je u svemu tome sudjelovao Benzema, moj prijatelj, kolega iz reprezentacije, nego sama ucjena. Nisam ni sanjao da je Benzema u sve upleten kada sam prvi put dolazio na policiju - rekao je razočarani Valbuena.

Sad čekamo da Karim Benzema otkrije svoju stranu priče...

Najčitaniji članci