Obavijesti

Sport

Komentari 8

Berba medalja na Valentinovo: Dan kada smo uzeli 4 medalje

Berba medalja na Valentinovo: Dan kada smo uzeli 4 medalje
1

Janica, Ivica, i Jakov Fak. Naši osvajači medalja na zimskim Olimpijskim igrama imaju nešto zajendičko, a to je da su dosta medalja osvojili na isti dan - 14. veljače na Valentinovo

VIDEO

Medalje, medalje. Hrvatska na je na Zimskim olimpijskim igrama osvojila ukupno 11 medalja, od čeg je čak deset došlo... A od koga drugog nego Ivice i Janice Kostelić. Zgodna podudarnost je da su četiri od deset medalja došle na Valentinovo, 14. veljače. U nastavku članka pogledajte koje su to medalje, kojeg sjaja i gdje su osvojene.

Janičino zlato 2002.

Janica Kostelić je te 2002. godine osvojila čak četiri medalje na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju. Jedna od njih, ona u kombinaciji, stigla je upravo na Valentinovo. Bila je to prva od četiri medalje, od kojih su tri bile zlatne, a jedna srebrna. Janica je odlučila ne voziti spust i koncentrirala se samo na kombinaciju. Pun pogodak.

Ivica osvojio srebro

Bila je to prva Ivičina medalja na Olimpijskim igrama. Janica je tada, u Torinu 2006. godine, osvojila zlato u kombinaciji i srebro u superveleslalomu, a do povijesne medalje došao je i brat Ivica, koji je u kombinaciji uzeo srebro iza Teda Ligetyja. Samo 53 stotinke nedostajale su do zlatnog odličja. Hrvatska je na kraju olimpijskog turnira završila treća po redu po broju osvojenih medalja iza Austrije i Amerike.

Bronca Jakova Faka

Bio je stjegonoša na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru 2010., a sjajnu formu najavio je osvajanjem brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji godinu ranije. Jakov Fak osvojio je prvu hrvatsku olimpijsku medalju u nordijskom skijanju. Tada su se Slovenci trgali da ga dovedu, a na kraju su i uspjeli. Bez obzira, bilo je ovo povijesno postignuće za hrvatski sport.

Kostelić opet srebrni

Ivica je tada u potpunosti opravadao očekivanja i nakon kominacijskog srebra iz Torina, uzeo je novu olimpijsku medalju - srebro u superkombinaciji u Vancouveru 2010. Odvozio je fenomenalan spust i postavio temelj za medalju. Za vodećim Akselom Lundom Svindalom zaostajao je svega sekundu i pet stotinki. Ukupni pobjednik na kraju bio je veliki Bode Miller, koji je tako kompletirao odličja osvojivši svoje prvo olimpijsko zlato. Pobijedio je ispred Ivice za svega 33 stotinke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida