Sport

Komentari 1

Bešen iz Lokomotive u Podravku

Bešen iz Lokomotive u Podravku

'Veselim se novim izazovima i promjenama i drago mi je što klub Podravka Vegeta stvara domaću ekipu koja će konkurirati na europskim natjecanjima', rekla je nova golmanica koprivničkog kluba

Lucija Bešen, 23-godišnja reprezentativna vratarka od sljedeće sezone će stajati između vratnica RK Podravka Vegeta, objavljeno je na stranicama kluba iz Koprivnice. Lucija koja je do reprezentativnog dresa stasala u zagrebačkoj Lokomotivi i koja je vlasnica brončane medalje s Europskog rukometnog prvenstva u Danskoj 2020. godine, s Podravkom je sklopila ugovor na dvije godine.

Bešen je u prošloj sezoni proglašena najboljom golmanicom u Hrvatskoj na osnovi sjajnih statističkih pokazatelja. Ona je u 26 utakmica obranila 193 lopte, odnosno imala je 42,2 posto uspješnih obrana ili 7,42 lopte po utakmici u 1.HRL za žene.

- Drago mi je što ću postati dio ovog kluba, pogotovo u trenutku kada se događaju velike promjene. Veselim se novim izazovima i promjenama i drago mi je što klub Podravka Vegeta stvara domaću ekipu koja će konkurirati na europskim natjecanjima - izjavila je Bešen za portal novog kluba. Lucija će na mjestu prve vratarke zamijeniti Dumansku koja odlazi iz Podravke Vegete.

Osim profesionalne rukometne karijere Lucija je završila i višu medicinsku školu, čime je dokazala da sport i škola mogu ići ruku pod ruku. Osim Lucije trenutno su u profesionalnim rukometnim vodama dvije od tri sestre. Starija Gabrijela, nekadašnja reprezentativna golmanica trenutno brani u Mađarskoj a mlađa, Mihaela je nezamjenjivo lijevo krilo Rukometnog kluba iz Sesveta.

Podsjećamo da je Lucija četvrta igračica koja je od prošle godine iz Lokomotive prešla u koprivničkog prvoligaša. Uz Saru Šenvald lani je pristupila i Larisa Kalaus, a nešto prije više od mjesec dana njihovim stopama u Koprivnicu stigla je i Larisina sestra blizanka Dora. Izgleda da se koprivnička klupska Uprava odlučila na zaokret i orijentirala se na rukometašice iz Hrvatske, umjesto strankinja koje su dolazile ranijih godina.

Najčitaniji članci