Obavijesti

Sport

Komentari 129

Beusan: Sudac Pejin je trebao dati crveni karton Soudaniju

Jasno je da ovdje sudac nema što pokazivati na bedž Uefe jer ako je respect onda bi Soudani trebao respektirati suparnika, a sudac bi trebao respektirati pravila nogometne igre. Zato je tu na terenu, kaže Beusan

VIDEO

Mateo Beusan i Zoran Zekić bili su današnji gosti u Stadionu u odsustvu Joška Jeličića. Jedna od tema bila je i utakmica Dinama i Lokomotive.

Soudani je udario Capana.

- Capan čini prekršaj, a nakon toga Soudani prvi put udara i nakon toga namjerno udara suparnika otvorenim đonom u predjelu koljena. Jasno je da ovdje sudac nema što pokazivati na bedž Uefe jer ako je respect onda bi Soudani trebao respektirati suparnika, a sudac bi trebao respektirati pravila nogometne igre. Zato je tu na terenu. Jedina pravilna odluka je opomena Capanu i crveni karton Soudaniju - rekao je Mateo Beusan u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Onda Soudani ne bi igrao protiv Hajduka.

- Ako je treći žuti ne bi igrao, ako je crveni bio bi najmanje jednu utakmicu suspendiran i pored toga ostaju dva žuta kartona.

Može li se Soudanija naknadno kazniti?

- Čujte, ja nisam pravnik, ali čitajući pravilnik, članak 110 kaže da tijekom utakmice disciplinske odluke donosi sudac utakmice sukladno pravilima nogometne igre. Njegove odluke su konačne, ali iznimno može se primjenjivati nadležnost disciplinskog tijela u slučaju ispravljanja očitih pogrešaka o disciplinskim odlukama suca. Naravno, da bi to bilo primjenjivo, pokretanje postupka ide na taj način da netko mora podnijeti disciplinsku prijavu, izjavu ili pisanim putem. Predaje se disciplinskom tijelu, a disciplinsko tijelo u prvom momentu donosi odluku je li nadležno za to. Ako jest, pokreće postupak.

26. minuta. Kod rezultata 1-0 za Lokomotivu, Grezda daje za Capana i suđeno je zaleđe.

- Mislim da je ovdje prvi pomoćni sudac pogriješio. Nema zaleđa, a i da u kojem slučaju ima, uvijek se u ovakvoj situaciji da je prednost napadaču. Lokomotiva je zaustavljena u obećavajućoj situaciji.

Penal za Dinamo u 28. minuti. Lopta je pogodila Karačića u ruku.

- Ovdje se postavlja pitanje. Kaže, igrač obrane je leđima okrenut. Pogledajte sad ruku. Ona ide gore. Ona je spriječila putanju lopte i radi se o tome da ruka ide prema lopti i preostaje jedino da sudac dosudi kazneni udarac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'