Obavijesti

Sport

Komentari 18

Bez brige za moju Teu, slomljeni prsti su svakodnevica, bit će ona dobra s prstom ili bez njega

Bez brige za moju Teu, slomljeni prsti su svakodnevica, bit će ona dobra s prstom ili bez njega
6

"Odmah nakon naše utakmice s Njemicama zvale su me kolegice iz Metza, čestitale, bilo im je drago zbog našeg uspjeha, ali priznaju da im nije svejedno što igraju baš protiv Hrvatske" - kaže Kapitanović.

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija na Europsko je prvenstvo otišla oslabljena za nekoliko sjajnih igračica, među njima i za golmanicu Ivanu Kapitanović koja je zbog ozljede koljena ostala kući. A kako Ivana već tri godine brani za francuski Metz, jako dobro poznaje francuske igračice i sjajan je sugovornik uoči večerašnjeg polufinala.

Pokretanje videa...

Slavlje pobjede protiv Rumunjske 01:55
'Tea nije posebna samo po stilu branjenja, nego i stilu hodanja u štiklama. A burek - obožava'
'Tea nije posebna samo po stilu branjenja, nego i stilu hodanja u štiklama. A burek - obožava'

- Jake su, stvarno su jake, ali nisu nepobjedive - kaže nam Ivana i dodaje:

- Imale su jako slabu godinu, loše su igrale, ispale rano sa Svjetskog prvenstva, još su lošije igrale Golden ligu i javnost ih je s pravom jako  kritizirala. To ih je valjda malo trglo i zbog toga na Europskom prvenstvu igraju puno bolje i stalno naglašavaju kako su vratile mentalitet ekipe koja osvaja medalje.

Ivana Kapitanocić i Tea Pijević

Ono što je svakako važno je da Francuskinje i te kako respektiraju Hrvatsku

- Koliko god da su jake, a jesu, vjerujte da ni njima nije svejedno da idu baš na nas. Istina, svjesne su i one da je bolje da su izvukle Hrvatsku nego Norvešku, ali isto strahuju, znaju da su naše cure opuštene i dobre, a to je jako zeznuta kombinacija. Odmah nakon naše utakmice s Njemicama zvale su me kolegice iz Metza, čestitale, bilo im je drago zbog našeg uspjeha, ali priznaju da im nije svejedno. Snimile su mi i neke šaljive poruke, mi smo prijateljice pa se možemo i našaliti, ali i ja sam se našalila njima. Baš bih voljela da ih prođemo da se mogu malo "šepuriti" po svlačionici kad se vratim u klub, ha, ha,ha...

S Ivanom u Metzu igraju Orlane Kanor, Astrid N'gouan i Meline Nocandy, a ranije su tu bile i Grace Zaadi, Laura Glauser...

- Znam pola njihove reprezentacije, ali ove "moje" su i onako najubojitije i treba ih se najviše paziti. Njihovo najjače oružje su snažna obrana i brza tranzicija, odnosno kontra napadi. Taj stil igre njeguju godinama, a sve počiva na velikom broju kvalitetnih igračica, tako da dijele minutažu i tijekom cijele utakmice mogu držati svježinu i visoki ritam napada.

Grace Zaadi je, kaže Ivana, mozak francuske ekipe.

- Ona je mađioničarka koja ima nepredvidive poteze. Često je uspoređuju s Nikolom Karabatićem, ali meni se njena igra više sviđa od Karabatićeve, on koristi snagu i silinu, dok ona više igra na tehniku. U svakom slučaju od nje sve polazi i na nju treba obratiti pozornost.

 

Croatia vs Romania
Tajna našeg dnevnog boravka: Hajdukovu smo zastavu dobile, Dinamovu i hrvatsku nacrtale...
Tajna našeg dnevnog boravka: Hajdukovu smo zastavu dobile, Dinamovu i hrvatsku nacrtale...

Ima Francuska, naravno, i slabih točaka.

- One će se jako teško upustiti u igru "šest na šest" i napadati nas na postavljenu obranu. Imaju problema s postavljenim obranama, gube dosta lopti i to će svakako pokušati izbjeći. S druge strane, i mi možemo i moramo tračati njima u leđa i pokušati ih iznenaditi. No treba biti oprezan, ne smijemo se upustiti u utrku s njima, utakmica na puno golova definitivno nam ne bi išla u prilog.

Iako svi guraju Francuskinje u ulogu favorita u večerašnjem ogledu, Ivana se ne slaže s takvom procjenom odnosa snaga.

- Stvarno ne vidim zašto bi one bile favoriti. Sve su to cure koje znaju igrati rukomet, ali nisu vanzemaljci, ne lete, a i naše su cure isto tako dobre i imaju svojih aduta. Utakmica će biti teška, neće biti ni 5, ni 10 razlike, nego neizvjesna do kraja, a presudit će par ničijih lopti.

GER, Tag des Handballs Hannover - LS, Deutschland (GER) vs Kroatien (CRO) Frauen
Ivana nije mogla biti s curama: 'Utakmica gotova, ruke mi se tresu, a cure s terena zovu...'
Ivana nije mogla biti s curama: 'Utakmica gotova, ruke mi se tresu, a cure  s terena zovu...'

Ili par obrana nadahnute Tee Pijević, Ivanine prijateljice s kojom se čuje svaki dan. Otkrila nam je Ivana i da je s Teinim prstom sve u redu.

- Rukometnim golmanima nabijeni i slomljeni prsti su svakodnevica. Ne znam ni sama koliko sam puta branila s ozlijeđenim prstima. Bandažiraš i ideš dalje, to je tako... Nema brige za Teu, bit će ona na visini zadataka s prstom ili bez njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica