Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bičanić završio karijeru: Čudno mi je sve ovo, ostajem u PPD-u

Bičanić završio karijeru: Čudno mi je sve ovo, ostajem u PPD-u
1

Iskreno, pomiješani su mi osjećaji jer sam bio profesionalni sportaš od svoje 15 godine. Malo jesam tužan, ali s druge strane ostajem u klubu kojeg volim i bavit ću se s poslom koji je vezan uz sport, kaže Bičanić...

VIDEO

Osvajač brončane medalje na olimpijskim igrama u Londonu Damir Bičanić (34) završio je rukometnu karijeru, ali ostaje u Prvom plinarskom društvu Zagreb kao član uprave.

- Malo je čudno završiti karijeru na ovaj način i tome se nisam nadao. Ali život piše čudne priče i tome smo svi svjedoci u protekla dva mjeseca - kazao je Bičanić na novinarskoj konferenciji PPD Zagreba.

- Iskreno, pomiješani su mi osjećaji jer sam bio profesionalni sportaš od svoje 15 godine. Malo jesam tužan, ali s druge strane ostajem u klubu kojeg volim i bavit ću se s poslom koji je vezan uz sport kojim se bavim cijeli život, tako da sam s te strane iznimno zadovoljan - dodao je.

Karijeru će nastaviti kao direktor za međunarodne odnose i odnose s rukometnim institucijama.

- Zahvalio bih se klubu što su u meni prepoznali osobu koja će se u novom formatu Lige prvaka baviti s komunikacijom prema krovnoj organizaciji ali i prema drugim klubovima. Također ću biti uključen u komunikaciju i sa SEHA Gazprom ligom -  dodao je.

Direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković otkrio je kako Bičanić novu funkciju preuzima 1. srpnja.

- Bičanić je veliki dio karijere proveo u inozemstvu, govori više stranih jezika te završava studij gospodarske diplomacije. U klubu nam je baš ta pozicija bila potrebna jer smo je zapravo popunjavali međusobnom podjelom posla. Od 1. srpnja službeno počinje njegova nova funkcija u upravi kluba kao direktora za međunarodne odnose i odnose s rukometnim institucijama - istaknuo je Šupuković.

Goran Stanzl/PIXSELL

Bičanić je rođen u Vukovaru, a kao šestogodišnji dječak odlazi u izbjeglištvo u Umag gdje mu se kasnije pridružila i majka, dok je otac kao hrvatski branitelj do posljednjeg dana ostao u Vukovaru. Damir je u Umagu sa 11 godina počeo trenirati tenis, potom se okušao u košarci, ali se ipak pronašao u rukometu.

Svoj rukometni put započeo je u Umagu, a nakon povratka u Vukovar igrao je za Osijek Elektromodul. Nakon Osijeka je od 2005. do 2007. godine igrao za Agram Medveščak. Iz Agrama odlazi u RK Zagreb u kojem ostaje jednu sezonu kada seli u španjolski Ademar Leon za koji je igrao do 2010. godine. Nakon toga je prešao u francuski Chambery gdje je proveo sedam sezona, a 2017. se odlučio vratiti u PPD Zagreb gdje je i okončao karijeru.

Za reprezentaciju je upisao više od 100 nastupa, a najveći uspjeh ostvario je 2012. na olimpijskim igrama u Londonu na kojima je hrvatska vrsta osvojila broncu. Ima i broncu sa svjetskog prvenstva 2013. u Španjolskoj, te srebro i broncu s europskih prvenstava 2010. u Austriji i 2012. u Srbiji. Prvu medalju s reprezentacijom osvojio je 2005. na Mediteranskim igrama u Almeriji i to srebro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe