Obavijesti

Sport

Komentari 39

BiH dobila Wales i u utorak na Cipru lovi dodatne kvalifikacije

BiH dobila Wales i u utorak na Cipru lovi dodatne kvalifikacije
3

Turska je pobijedila Češku na gostovanju 2-0 i kolo prije kraja drži treće mjesto s dva boda ispred Nizozemske. U skupini B 3. je BiH nakon pobjede protiv Walesa

VIDEO

Osim u hrvatskoj skupini H, utakmice su se u ovom 'večernjem' terminu igrale i u skupinama A i B, a najveći dobitnici nakon 90 odigranih minuta su Turska te Bosna i Hercegovina kao 'lovci' na dodatne kvalifikacije te Belgija i Wales kao reprezentacije koje su već osigurale EP.

Nogometaši Fatiha Terima napravili su ogroman posao na gostovanju kod Češke koja je i prije ove utakmice osigurala Europsko prvenstvo. Pobijedili su 2-0 golovima u posljednjih pola sata. Najprije je Selcuk Inan zabio iz penala u 62., a pobjedu je u 80. minuti potvrdio Hakan Calhanoglu.

Rezultat je to koji Tursku ostavlja na trećem, a Nizozemsku kolo prije kraja gura na četvrto mjesto dok su Island i Češka još ranije osigurali put na EP. U posljednjem kolu Nizozemska će ugostiti Češku, a Turska će, sigurni smo, vatreno dočekati Island. U slučaju da i jedni i drugi pobijede, Turska će ostati treća, a Nizozemska bez EP-a.

U skupini B sve tri utakmice igrane su u ovom, kasnijem, terminu. Kao što smo ranije spomenuli, najviše razloga za slavlje ima Bosna i Hercegovina koja je u zadnjih 20 minuta zabila dva gola Walesu i izbila na treće mjesto koje ju vodi u dodatne kvalifikacije. U 71. minuti za 1-0 zabio je igrač s klupe Djurić, a pobjedu potvrdio Ibišević u 90.

Lijepu večer naših susjeda još je dodatno ukrasio Izrael koji je kod kuće izgubio od Cipra 1-2 i tako im prepustio mjesto u dodatnim kvalifikacijama kolo prije kraja. Iz te skupine Europsko prvenstvo osigurali su prva Belgija pobjedom protiv Andore 4-1 te Wales bez obzira na poraz u Zenici. 

No daleko je to od mirne situacije u posljednjem kolu u skupini B. Dapače, posljednjih 90 minuta bit će u pravom kaosu jer za jedno mjesto bore se tri reprezentacije. U posljednjem kolu BiH ide na noge Cipru, koji također ima šansu za treće mjesto, a Izrael dolazi bezbrižnoj Belgiji. BiH bi pobjedom osigurala treće mjesto bez obzira na ostale rezultate dok Cipru treba pobjeda protiv BiH i remi ili poraz Izraela. Wales će pred svojim navijačima protiv Andore samo proslaviti plasman na Euro.

Kalkulacije u svim skupinama pogledajte na Goalu.

Skupina A

  • Češka - Turska 0-2

Zadnje kolo

  • Latvija - Kazahstan
  • Nizozemska - Češka
  • Turska - Island

Tablica

  1. Island 20
  2. Češka 19
  3. Turska 15
  4. Nizozemska 13
  5. Latvija 5
  6. kazahstastan 2

Skupina B

  • Andora - Belgija 1-4
  • BiH - Wales 2-0
  • Izrael - Cipar 1-2

Zadnje kolo

  • Belgija - Izrael
  • Cipar - BiH
  • Wales - Andora

Tablica

  1. Belgija 20
  2. Wales 18
  3. BiH 14
  4. Izrael 13
  5. Cipar 12
  6. Andora 0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 39

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo