Obavijesti

Sport

Komentari 128

BiH ostala bez izbornika! Robi Prosinečki podnio je ostavku...

BiH ostala bez izbornika! Robi Prosinečki podnio je ostavku...
5

Nakon poraza od Armenije (4-2) Robert Prosinečki podnio je ostavku na izborničku dužnost u Bosni i Hercegovini. Izbornik je postao u siječnju prošle godine i odradio 18 utakmica

Robert Prosinečki više nije izbornik Bosne i Hercegovine

Nakon poraza u Jerevanu od Armenije s 2-4 Prosinečki je podnio ostavku na svoju dužnost.

Gojak zabio i asistirao, ali BiH na kraju izgubila od Armenije
Gojak zabio i asistirao, ali BiH na kraju izgubila od Armenije

- Razgovarao sam sa svima i da ne duljim više. Kad sam dolazio, mislio sam da ćemo otići na EP. Nismo uspjeli o tome, tako da dajem ostavku i dajem priliku nekom drugom. Nasljednik će imati dosta vremena da pripremi ekipu za Ligu nacija. Ja više nisam izbornik - rekao je na konferenciji poslije utakmice.

Došao u siječnju 2018. godine

- Nisam uspio motivirati reprezentaciju. Gajio sam nevjerojatan optimizam, dao sam sve što sam mogao. Smatram da smo velika momčad, ali očigledno da nešto nije u redu, čim nisam mogao ekipu dovoljno spremiti i motivirati. Mislili smo da su slučajnosti, tako da je to moja odluka.

Prosinečki je izbornik Bosne i Hercegovine postao u siječnju 2018. godine. Od tada je odradio 18 utakmica s učinkom od sedam pobjeda, šest remija i pet poraza.

Ovaj u Armeniji bio je bolan jer baš nitko nije mogao nazrijeti da bi BiH mogla kući s četiri gola u mreži. I bez izbornika. Za izravan plasman na Euro šanse nisu velike jer Finska uz utakmicu manje ima pet bodova više na drugom mjestu. Ali pomognu li kasnije Talijani, nada će još postojati za hrvatske susjede.