Obavijesti

Sport

Komentari 291

Bijesni Danac optužuje sutkinje: Ovo sam vidio prije 20 godina! Trče okolo i pričaju balkanski...

Bijesni Danac optužuje sutkinje: Ovo sam vidio prije 20 godina! Trče okolo i pričaju balkanski...

Sutkinje su im poklanjale dosta lopti. Naravno da moramo tražiti razloge poraza u nama i znam da se to čini šupljom pričom, ali u takvim uvjetima teško se fokusirati na prave stvari, kaže Jesper Jensen

Tako mi je žao i boli me jer mislim da nismo zaslužili izgubiti na ovakav način. Ali čestitam Hrvaticama što su odvele meč na svoj mlin, promrmljao je Jesper Jensen nakon poraza u utakmici za broncu na Euru.

Kad te svi prije početka tako velikog natjecanja vide na postolju, a ti ostaneš bez medalje na svom parketu, u Herningu, i to u utakmici u kojoj 17 minuta nisi uspio zabiti, najpoštenije bi bilo da priznaš poraz.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatice slave broncu

Ali danski izbornik, koji je u najavi utakmice rekao da "ništa novo ne moraju izmišljati da bi dobili Hrvatice" i "da bi prije početka Eura odmah pristao da igraju protiv Hrvatske za broncu", nije takav tip.

On razloge poraza vidi u nečem drugom. Recimo, crnogorskom sudačkom paru Mitrović - Kažanegra.

- Ovo je bilo smiješno, groteskno... Sutkinje su nas žestoko pritiskale. To sam zadnji put vidio prije 20 godina. Trče okolo i pričaju s igračima na balkanskom jeziku. Pričali smo baš nakon utakmice, nije to bio tako visok nivo, ali suci su favorizirali Hrvatsku. To je izgledalo... Ma ne znam kako bih to objasnio - govorio je razočarani Jensen pa dodao:

- Sutkinje su im poklanjale dosta lopti. Naravno da moramo tražiti razloge poraza u nama i znam da se to čini šupljom pričom, ali u takvim uvjetima teško se fokusirati na prave stvari.

Croatia vs Denmark

Izbornik Hrvatske Nenad Šoštarić nije mu ostao dužan.

- Kaj čovjek može reći nakon ovog, odigrali smo odličnu obranu i u napadu pametno. Imali smo strašnu motivaciju, zbog danskog izbornika koji je kao ekspert rekao, da ne budem bezobrazan, da imamo jedan posto šanse u današnjoj utakmici - rekao je prilično ironično izbornik brončanih cura pa dodao:

- Što se tiče njegove velike ekspertize i njegova znanja... Bio je izbornik reprezentacije i nije se plasirao niti na jedno natjecanje. I on se našao govoriti o našoj reprezentaciji... Ovo je više od povijesti, ovo je nešto što će ući u anale hrvatskog sporta, ne samo rukometa.

EHF Euro Women

Cure su 'poginule' na parketu i iako je bilo teških trenutaka uspjele su zadržati koncentraciju i u potpunosti nadigrati Dankinje.

- Odigrali smo zaista jako dobro, nismo se htjeli žaliti. Da Tea Pijević nije spavala zbog bolesti, da su naši doktori i fizioterapeuti radili s njom jer je imala problema s vratom. Nismo se nikad žalili i kad nismo imali ništa, ni tada se nismo žalili kao ni sada. Ovo je noć za veselje, da cijela Hrvatska slavi.

- Rukomet je i najtrofejniji i najmnogoljudniji hrvatski sport. Nešto što u Hrvatskoj jako dobro znaju, ali su to sada pratili od siječnja do siječnja zbog muške reprezentacije. Nadam se da će sada pratiti i zbog nas.