Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Bili' izgubili u Vinkovcima, Dinamo im 'bježi' četiri boda

'Bili' izgubili u Vinkovcima, Dinamo im 'bježi' četiri boda
1

Cibalia je pobijedila Hajduk 2-1, a Dinamo je u Maksimiru golom Tomečaka dobio Šibenik. Nakon 12 kola 'modri' imaju četiri boda više od Hajduka

VIDEO


Uoči gostovanja u Vinkovcima, trener Hajduka Stanko Poklepović rekao je kako bi bio zadovoljan i bodom, no želja mu se nije ispunila. Desetkovana momčad iz Splita protiv Cibalije je krenula bez suspendiranih Ibričića i Anasa Sharbinija te ozljeđenih Tomasova, Amhada Sh., Andrića i J. Buljata. Moralo se osjetiti na rezultatu, a 'bili' kiksevima polako gube korak s Dinamom.


Već u šestoj minuti Prgomet je zabio za vodstvo. Sa 10-ak metara je prizemnim udarcem pogodio pored nemoćnog Subašića. Po nekoliko prilika su propustile obje momčadi do ključne 71. minute. Vejić je srušio Radotića, a bivši Hajdukov igrač Bartolović pogodio je penal za 2-0 i osobnu zadovoljštinu. Vukušić je 13 minuta prije kraja samo ublažio poraz, a 10. golom izbio je na vrh ljestvice strijelaca HNL-a.


Na ovakvim utakmicama se osvajaju prvenstva. Ne ide ti, neće ući, ali na kraju ipak nekako pobijediš, rekao je Ivan Tomečak, strijelac jedinog Dinamova gola u 69. minuti protiv Šibenika, koji je izgubio i 19. gostovanje u Maksimiru zaredom.



Više od sat vremena mučili su se 'modri' sa Šibenikovom obranom, točnije s golmanom. Goran Blažević obranio je sve što je mogao i pokazao da je trenutačno vjerojatno najbolji hrvatski golman. No kod gola nije mogao ništa. Sinoć izvrsni Fatos Beqiraj, koji je zaradio i skandiranje s istoka, sa stoperom na leđima raznio je šibenski bunker i majstorski uposlio Tomečaka. Ivan je samo morao gurnuti loptu u gol.


Nakon što je izašao iz igre Vaha je nešto objašnjavao Tomečaku, a onda ga onako očinski lupio po glavi.


- Ma, objašnjavao mi je da na onu loptu prije gola nisam smio ići koljenom nego glavom. Ali glavno da smo dobili - dodao je Tomečak.


Vaha je nekoliko puta viknuo na svoje igrače, nije mogao vjerovati što su promašivali, ali na kraju je bio zadovoljan.


- Znao sam da ćemo zabit gol, rekao sam to i dečkima u poluvremenu. Pa nemam bezveze ovako veliki nos. Ali previše promašujemo, to je nevjerojatno - rekao je Dinamov trener .


Osim sa svojim igračima, Vaha se 'namučio' i s gostujućim trenerom. Vjekoslav Lokica cijelo prvo poluvrijeme je urlao na suca i za svaki prekršaj 'modrih' tražio žuti karton. U jednom trenutku nešto je i dobacio Dinamovoj klupi.


- Ne volim to. Može trener vikati na svoje igrače koliko god hoće, ali nema što pričati s drugom klupom. Ali nema veze – objasnio je Dinamov trener.


Nakon 12 kola Dinamo ima 29 bodova, četiri više od Hajduka. U idućem kolu Hajduk dočekuje Dragovoljac, a Dinamo gostuje u Zaprešiću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti