Obavijesti

Sport

Komentari 12

'Bili' simulirali prekide Stokea, Brkljača tvrdi: 'Potući' ćemo se

'Bili' simulirali prekide Stokea, Brkljača tvrdi: 'Potući' ćemo se
1

James je 'glumio' Delapa, simulirali smo igru Stokea koji igra potpuno drugačije od nas, ali prilagoditi ćemo se, nema straha. Nije bitno kako igra pojedinac, nego ekipa

VIDEO

Prije godinu dana Mario Brkljača igrao je najbolji nogomet u karijeri. Premda je po vokaciji zadnji vezni, razarač protivničkih napada, uspio je zabiti Dinamu B. i Unirei za prolaz Hajduka u Europsku ligu. 

- Bila je to lijepa faza, kako za mene, tako i za klub, treba vjerovati da se može ponoviti i ove godine. Englezi su favoriti no mi smo im se spremni suprotstaviti, ako treba i potući se s njima za prolaz. No, morat će se i oni potući s nama ako misle nešto napraviti – kaže Brkljača, kojem neće posebno smetati pritisak navijača Stokea s tribina stadiona Britannia. 

- Ma, neće smetati ni meni, niti bilo kome drugome iz naše momčadi. Tko zaigra pred punim Poljudom, taj se ne boji ničega, taj nema problema s pritiskom navijača ni na gostujućem terenu. 

Stoke igra tipično engleski, igrači su snažni, dominiraju u skoku, dobri su u prekidima....

- Igraju potpuno drugačije nego Barcelona no ako mi ponovimo igru kakvu smo prikazali protiv Barcelone, nemamo se čega plašiti. Ne idemo u Stoke prikazati lijepu i atraktivnu igru, idemo po što bolji rezultat – prisjeća se Brkljača, koji vjeruje kako Hajduk nije ništa lošiji nego prošle godine. 

- Za razliku od prošle godine, kada se igralo na individualnu kvalitetu Ibričića, Tomasova, Anasa, ove godine igramo puno homogenije, kao momčad. Nakon niza od tri dobre utakmice bez poraza, protiv Bursaspora, Šibenika i Barcelone, nadamo se da ćemo ga nastaviti i u Stokeu. Imamo dobru atmosferu, novi igrači i trener su se brzo uklopili, dobro se radi, tako da nema razloga ne biti optimist. 

Inače, Hajduk je jutros vježbao protivničke prekide, a posebnu pažnju je na visoke lopte morao obraćati Danijel Subašić. 

- James je 'glumio' Rorya Delapa, simulirali smo igru Stokea koji igra potpuno drugačije od nas, ali prilagoditi ćemo se, nema straha. Nije bitno kako igra pojedinac, nego cijela momčad. 

Prošlogodišnje kvalifikacije za Europsku ligu Subašić ne pamti po dobrim obranama. 

- Napravio sam grešku kakvu nikad više neću, stao sam na gol ozlijeđen i to mi se osvetilo. Želio sam pomoći, ali ispalo je naopako no sve je to škola. Sad je sve u redu, koljeno je dobro i vratio sam se u staru formu – kaže golman Hajduka koji se vratio i u reprezentaciju. 

Za razliku od Runje i Pletikose, koji su do sada bili u prednosti, Subašić redovito brani. 

- Na svakoj utakmici želim dati sve od sebe i braniti što bolje. Vidjet ćemo do kuda će me to dovesti. 

Subašić priznaje kako je Stoke favorit u ovoj utakmici, prvenstveno zato jer igraju jaču ligu. 

- No zato mi imamo više europskog iskustva od njih i to bi također moglo presuditi. Ne manje važno, ranije smo počeli s pripremama i utakmicama, trener Balakov nas je dobro posložio, on je po meni naše najveće pojačanje ove sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika