Obavijesti

Sport

Komentari 129

'Bili' uvjereni: Anas Sharbini bolji je nogometaš od Sammira

'Bili' uvjereni: Anas Sharbini bolji je nogometaš od Sammira
5

Član uprave Hajduka zadužen za struku Milo Nižetić smatra kako bi izbornik Slaven Bilić za oglede s Turskom morao pozvati Anasa Sharbinija, Tomasova i Vukušića

VIDEO

Nakon jedne od najboljih igara Hajduka u ovom prvenstvu, te sigurne pobjede nad Osijekom 3-1, prvi čovjek Hajdukove struke Milo Nižetić smatra kako je sazrelo vrijeme da osim Danijela Subašića, reprezentativni dres obuče još pokoji igrač Hajduka.

- Vrijeme je da izbornik Slaven Bilić pogleda i u Hajdukovo dvorište.Pored Subašića, dres reprezentacije zaslužuju i Anas Sharbini, i Marin Tomasov, i Ante Vukušić. Sva trojica su u kontinuitetu dobri, i trebaju biti pozvani – tvrdi Nižetić.

Anas je igrač koji danas vrijedi 2, 3, možda 4 milijuna eura. Može vrijediti i 10 milijuna, a to ovisi samo o njemu. 

Suvišna je bila replika kako Sammira Bilić još nije pozvao, Nižetićeva verbalna kontra odnosila se na učestalo guranje Dinamovog Brazilca u dres s crveno bijelim kvadratićima.

- Recite mi vi, po čemu bi to trebao biti pozvan Sammir, a ne Anas Sharbini. Stvar je kristalno jasna, u ovom trenutku bolje desetke od Anasa nema. Nepredvidiv je, ima dribling, šut, zadnji pas, sjajan pregled igre, veliku moć ponavljanja i ono što treba naglasiti, Anas igra bez oscilacija. Njemu uz bok su i kapetan Vukušić, koji lakoćom zabija i Marin Tomasov, koji igra u životnoj formi i koji također zabija gotovo u svakoj utakmici.

Da ne bude zabune, Nižetić nije govorio o nekom širem popisu.

- Ne, ne govorim o širem popisu kandidata, nego o utakmici s Turskom. Mislim da nema potrebe ulaziti u daljnju analizu i elaboriranje. Nije na meni to govorim na kojim pozicijama ih vidim u reprezentaciji i umjesto koga, moja procjena i procjena struke u klubu je da oni zaslužuju poziv već protiv Turske. Treba jasno reći, što je crno – crno je, što je bijelo – bijelo je. Naši mladići igraju odlično i naš je stav da trebaju biti pozvani u reprezentaciju.

Udarna trojka nosi Hajdukovu igru

Igra Hajduka u ovoj sezoni počiva na dobroj igri trolista Anas – Tomasov - Vukušić. Tomasov je jedini odigrao svih 11 prvenstvenih utakmica, postigao šest golova i tri puta asistirao. Anas je propustio samo susret u Karlovcu, zabio je četiri gola i tri puta asistirao. Vukušić je zbog ozljede odigrao svega šest utakmica s ograničenom minutažom. No i to mu je bilo dovoljno da zabije pet golova, u prosjeku zabija svake 62 minute.

Subašić, Tomasov i Tičinović produžuju ugovore

Milo Nižetić je najavio kako će uskoro biti produženi ugovori sa Subašićem,Tomasovom i Tičinovićem.

- Pregovori su pred finalizacijom, praktično su gotovi. Dok mladići daju koliko od njih očekujemo, trebaju imati i pravi tretman, a druga strana mora znati da ih je Hajduk afirmirao. Klub ih je čekao da sazriju i proigraju i to također treba cijeniti.

Osijek arhiviran, mobilizacija pred Lučko

- Ništa spektakularno nismo napravili, pokazali smo da nam se igra podiže i da još uvijek imamo velike rezerve da napravimo i puno bolji rezultat.

- U sljedećem kolu nas čeka Lučko, i od ovog trenutka tražimo potpunu mobilizaciju. To je za nas ¨set lopta¨, utakmica koja nam je jako važna.

- Očekujem autoritativnog Hajduka, koji se mora nametnuti i pobijediti.

Nižetić o igračima

- Kad sam ovoga ljeta najavljivao kako će, unatoč brojnim prinovama u momčadi, nositelji igre biti Andrić, Vukušić, braća Sharbini, Subašić i Tomasov, te kako će punu afirmaciju doživjeti Čop, Lendrić i Tičinović, mnogi mi nisu vjerovali. Nadam se da sada vidite koliko smo bili u pravu – kaže Nižćetić i dodaje:

- Od Vukovića isto očekujem da će eksplodirati. Momak ima nesreću,u kratkom razdoblju imao je dvije-tri povrede koje su ga izbacile iz ritma. Momčad se u međuvremenu homogenizirala, ustalila, no vjerujem da će on dati ono za što smo ga doveli. Lima trpi određene kritike za svoju igru, no on je po meni igrao odlično, on je jedini odigrao sve utakmice od prve do zadnje minute i stalno je u uzlaznoj putanji. Inoha je od odlaska u Hajduk tri puta putovao na okupljanja reprezentacije u Japan i natrag, što je veliki problem zbog vremenskih razlika i dugog putovanja. Uskoro će nam se priključiti i Gabrić, koji se neočekivano dobro oporavlja i ja vjerujem da će on već za slijedeću utakmicu biti u kadru. On će nam sigurno donijeti još kvalitetu više.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku