Watford je smijenio Slavena Bilića | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 54

Bilić dobio otkaz u Watfordu!

Bilić dobio otkaz u Watfordu!

Watford je većinu sezone držao šestu poziciju koja vodi u doigravanje za ulazak u Premier ligu, no posljednjih tjedana upali su u krizu. Imali su tek pobjedu u pet utakmica, pali su na deveto mjesto, a čelnici nisu imali strpljenja

VIDEO

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić prije pola godine prihvatio je vrući krumpir. Nakon što je osam mjeseci bio bez kluba, preuzeo je klupu engleskog drugoligaša Watforda. Uz jedan cilj, a to je vratiti klub u Premier ligu. No, nije teklo onako kako su vlasnici se nadali pa je klub smijenio Bilića usred sezone!

Watford je većinu sezone držao šestu poziciju koja vodi u doigravanje za ulazak u Premier ligu, no posljednjih tjedana upali su u krizu. Imali su tek pobjedu u pet utakmica, pali su na deveto mjesto uz četiri boda zaostatka za šestom pozicijom.

Do kraja regularnog dijela sezone ostalo je 11 kola, itekako se stvari daju popraviti, no kontroverzna obitelj Pozo, koja je na čelu kluba, opet nije imala strpljenja. U pet godina smijenili su devet trenera, a Bilić je čak treći u posljednjih godinu dana. Mijenjaju ih kao na traci. Trebao bi im netko reći da treneri nemaju čarobni štapić s kojim će napraviti čuda u nekoliko mjeseci.

- Želimo uspjeti ove sezone, tako da je potrebno brzo reagirati dok još imamo šanse plasirati se u doigravanje. S obzirom da je zimski prijelazni rok odavno završio, promjena trenera jedina je dostupna opcija za vraćanje energije momčadi za posljednje utakmice koje su pred nama - rekao je tehnički direktor Ben Manga o odluci kluba.

Slaven Bilic

Znao je Slaven u kakav klub je došao, vrlo brzo je nametnuo autoritet i poboljšao rezultate. Watford je jedno vrijeme držao čak i treću poziciju, no u veljači je sve krenulo naopako. Kako je klub potvrdio, momčad će do kraja sezone voditi Chris Wilder.

Nane je, nakon pola godine, opet bez posla. U Engleskoj je uvijek poželjan, pogotovo zbog onoga što je radio na klupi West Hama i WBA-a pa ne bi bilo čudno da ga uskoro opet vidimo na otoku. Podsjetimo, u karijeri je vodio Hajduk, Hrvatsku, Lokomotiv Moskvu, Bešiktaš, Al Ittihad, West Ham, WBA, Beijing Guoan. Veliki trag ostavio je u Turskoj gdje je vodio Bešiktaš, a kada god Galatasaray i Fenerbahče traže novog trenera, on je na vrhu liste želja. Do sada se nije ostvarilo, ali nikad nije kasno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 54

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner