Obavijesti

Sport

Komentari 3

Bilić: Drago mi je što se D. Šuker mota oko Saveza...

Bilić: Drago mi je što se D. Šuker mota oko Saveza...
1

Davor Šuker je najveće ime hrvatskog nogometa i dobro je što se on želi uključiti, ali mi predsjednika imamo, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije

VIDEO

U novu radnu godinu Slaven Bilić krenuo je kratkom turnejom po Njemačkoj. S Nikolom Jurčevićem je otišao na utakmicu Bayern - Hoffenheim, razgovarao s Olićem, Pranjićem i Šimunićem, pa krenuo dalje. Pogledao je uživo i Petrića i Rakitića, pa se u ponedjeljak navečer vratio kući.
- Zadovoljan sam, naši igrači su u odličnoj formi. Najbolji dojam ostavio je Petrić. Zabio je gol, a i igrao je sjajno cijelu utakmicu - kratko je ispričao Bilić.
Vidio je petoricu standardnih reprezentativaca, ali i jednog koji bi to mogao postati. Boris Vukičević (19) je odigrao prvo poluvrijeme protiv Bayerna i pokazao zanimljiv potencijal.
- Bio je jedan od najboljih u prvih 45 minuta, trener ga je valjda izvadio samo zato što je imao žuti karton pa se bojao da ne dobije drugi - kaže izbornik.
- Taj bi dečko mogao biti velik zalog za budućnost. Šimunić mi je pričao o njemu, a raspitivao sam se i kod još nekih ljudi. Već sam rekao Ladiću za njega, Hrvatska bi mogla imati velike koristi od Vukičevića - rekao je Bilić, naglasivši kako je važna samo njegova želja da zaigra za Hrvatsku.
Dok je Bilić bio u Njemačkoj, domaći mediji raspisali su se o Davoru Šukeru kao kandidatu za novog predsjednika HNS-a.
- Šuker je uz Bobana i Prosinečkog... Ma ne, Šuker je najveće ime hrvatskog nogometa! Drago mi je da se spominje da se želi uključiti - kazao je Bilić i dodao:
- Ne znam puno o svemu tome, znam samo da je dva, tri puta bio u savezu u zadnjih mjesec dana. I naravno da sam sretan zbog toga.
Vlatku Markoviću mandat uskoro istječe, no nedavno je "vječni predsjednik" izjavio kako bi bilo kukavički otići prije završetka EP-a 2012. Izbornik nema ništa protiv.
- Igrači i ja smo njime zadovoljni. I kad je bilo sjajno i kad nije išlo, naš je odnos s Markovićem bio sjajan - tvrdi Slaven, koji će, za razliku od njegove momčadi, možda ipak otići u Južnu Afriku.
- U ždrijebu kvalifikacija za EP možemo izvući samo pet reprezentacija koje igraju na SP-u, Slovačku, Sloveniju, Grčku, Dansku i Srbiju. Izvučemo li u Varšavi nekoga od njih, otići ću ih pogledati iz prve ruke - kaže Bilić.
Posebnih želja u ždrijebu nema.
- Važno je da smo u prvoj jakosnoj skupini i da ne možemo izvući one najjače, recimo Engleze. Ali ako kažemo da je Slovenija tek u četvrtoj skupini, znamo i koliko su jake momčadi iz druge i treće skupine - završio je izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti