Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bilić: Imamo sličnu ekipu kao kada sam ja igrao

Bilić: Imamo sličnu ekipu kao kada sam ja igrao
1

Bilić je razgovarao je s novinarom internetske stranice UEFA-e i iznio moge zanimljive tvrdnje, uključujući detalje iz svoje igračke karijere

VIDEO

Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić dao je zanimljiv intervju službenoj stranici UEFA-e. Pričao je o svojoj igračkoj karijeri, našoj sadašnjoj reprezentaciji i pobjedi nad Engleskom na Wembleyu. Osim toga, Bilić je otkrio kako mu je bilo jako drago vidjeti Grčku da osvaja EP. Prvo pitanje odnosilo se na Bilićevu igračku karijeru:
- Bio sam sretan samo što sam bio dijelom reprezentacije Hrvatske. Igrao sam u Engleskoj, to je pravo mjesto za igru. Najtužniji trenutak u mojoj igračkoj karijeri bio je kad smo ispali u četvrtfinalu EP-a od Njemačke. Mislim da smo bili jači od njih. Moje najljepše sjećanje vezano je uz Šukerov gol za izjednačenje 1-1 na Old Traffordu. U jednom trenutku učinilo mi se da smo mi Manchester United. Tamo je bilo puno više njemačkih navijača, no kad je Šuker zabio... - prisjetio se Bilić i sa sjetom završio:
- To je definitivno bio moj najdraži trenutak. Sammer je osam minuta kasnije postigao pobjednički pogodak, no već tada smo pokazali primjer za buduće generacije.
Bilić između generacije Vatrenih i aktualne reprezentacije vidi mnoge poveznice:
- Danas imamo sličan karakter, imamo taj duh, a postoje sličnosti i u kvaliteti. Mnogi će reći da je veza tada bila bolja, budući da su igrali Asanović, Boban, Prosinečki. No mi zbog rata nismo bili u mogućnosti nastupati. Kad smo igrali na Euru '96. i SP-u 1998., svi smo imali 27, 28 godina. Ova je momčad mlađa i u Europi ih ne poznaju dovoljno. Uvjeren sam da ću imati sličan broj vanserijskih igrača. Drugo je vrijeme, no imamo jako dobru ekipu.
Bilić je tada zborio o svojim počecima na mjestu izbornika seniorske reprezentacije:
- Kad sam stavio tri igrača iz U21 reprezentacije u prvih 11 za prijateljski ogled protiv Italije, svi su mislili da sam lud ili previše hrabar. No to sam napravio jer sam ih poznavao i bio upućen u njihov napredak. I to ne samo u igračkom smislu, već i u ljudskom. Jednostavno sam znao da će biti dobri i da su spremni igrati na najvišem nivou. U tome mi je pomoglo što sam bio u mogućnosti pratiti ih u U21 reprezentaciji.
Našem je izborniku drago što Hrvatska nema tretman kao neke od najvećih svjetskih momčadi:
- Nikad nećemo imati status kao Engleska, Francuska, Italija ili Španjolska, no mi smo podjednako dobri. Volio bih kad bi se taj, da kažem, nedostatak poštovanja nastavio, jer će naši protivnici možda pomisliti da će lako svladati Hrvatsku. S druge strane, mislim da nas pojedinci u europskom nogometu jako poštuju.
Ono što ja mogu garantirati je da ćemo igrati najbolje što možemo. Napredovat ćemo i igrati dobar nogomet. Ne mogu garantirati rezultat, no naša igra bi nam trebala omogućiti da se nosimo s bilo kojom momčadi. Dodao bih da mi je pobjeda Grčke 2004. godine dala nadu da male zemlje kao što smo mi mogu napraviti veliki rezultat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union