Obavijesti

Sport

Komentari 19

Bilić kritizirao FA zbog strogih pravila i čudi se golu "redsa"...

Bilić kritizirao FA zbog strogih pravila i čudi se golu "redsa"...
1

Šokiralo me što je Adrián dobio suspenziju od tri utakmice - za to? Kad sam čuo za kaznu, nisam cijeli dan mogao vjerovati, napisao je Slaven Bilić u svojoj kolumni...

VIDEO

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić u redovitoj kolumni za Evening Standard analizirao je svoje prve tjedne na klupi West Ham Uniteda, pobjedu nad Arsenalom i poraz od Leicestera, crveni karton Adriána i kaznu od tri utakmice, sljedeći ispit protiv Bournemoutha i novo pravilo zaleđa...

Kolumnu prenosimo u cijelosti:

Nakon dvije utakmice moje prve premijerligaške sezone kao trenera, već sam iskusio uspone i padove, crveni karton za našeg golmana i, na kraju, ozljedu igrača na treningu.

Mauro Zárate ozlijedio se (više o tome u nastavku ove kolumne), a sa suspendiranim Adriánom moram napraviti dvije izmjene za subotnju utakmicu protiv Bournemoutha.

Ova je liga točno onakva kakvom sam je očekivao: zahtjevna, s izraženom fizikom, jako kompetitivna, ali i jako individualna.

Svaka se momčad bori za loptu i zatvara te, tako da, u jednu ruku, moraš naporno momčadski raditi, ali i trebaš individualce koji mogu razbiti tu tvrđavu i donijeti ti pobjede.

Bilo da se radi o Sergiju Agüeru, Philippeu Coutinhu, Dimitriju Payetu ili Christianu Bentekeu, treba vam taj talent. Zato klubovi žele kupiti takve tipove igrača za ludi novac. Nemate li ih, borit ćete se u stvaranju većeg broja šansi od vašeg protivnika.

Ti, posebni igrači nisu samo napadači ili "desetke" koji pronalaze prostor - oni mogu biti stoperi, golmani, veznjaci ili igrači koji su prisutni i inspiriraju momčad pod svojim vodstvom.

Nakon uvodne pobjede nad Arsenalom, bilo je jako razočaravajuće izgubiti od Leicester Cityja prošli vikend.

Ne volim tražiti isprike. Izgubili smo zbog našeg izdanja u prvom poluvremenu.

Kad gubite dva gola razlike u Premiershipu, jako se teško vratiti - možete to učiniti možda jednom u deset utakmica, ali jako je teško.

Dobro smo izgledali u prvih deset minuta, ali bio sam jako razočaran nastavkom prvog poluvremena. Leicester je bio brži na odbijene lopte, agresivniji, imao je veće samopouzdanje i odlučnost u borbi za loptu.

Igrali su jako dobro. U redu, bio je to jednostavan nogomet, ali vrlo produktivan, a oni to tako rade u zadnjih 11 utakmica.

Dobro smo reagirali u drugom poluvremenu ali zapravo nije bilo razloga zašto to nismo radili od početka, pogotovo pred našim navijačima.

Minimalni je zahtjev dati sve od sebe u svakoj premijerligaškoj utakmici. To je teška liga i ponekad to nije dovoljno za pobjedu, ali osnova je dati 100 posto, onda barem možete otežati stvari protivniku.

Želio sam reći to na početku, ali kad tome dodate činjenicu da su neke krucijalne odluke išle na drugu stranu, zaključak je bio jasan.

Zbog odluka - pogotovo Adriánova crvenog kartona - neću kritizirati suca. Rekao sam nakon utakmice da je moguće da je njegov start bio za crveni karton. Nije bio namjeran, ali opet je mogao biti crveni.

Ono što me zaista šokiralo, pak, jest to da je dobio suspenziju od tri utakmice - za to?

Kad sam čuo za kaznu, nisam cijeli dan mogao vjerovati. No kad sam prihvatio takav kriterij, posumnjao sam da bi žalba mogla ići u našu korist jer bi morali promijeniti pravila.

Pravila su problem. Adriánov prekršaj nije zaslužio takvu kaznu, ali FA je to morala učiniti.

Ne krivim suca - u redu, mogao bih reći da je mogao dati crveni karton Jamieju Vardyju zbog nečeg puno opasnijeg od onog što je Adrián učinio - ali da ga izgubimo na tri utakmice? To bi morala biti maksimalno jedna utakmica kazne.

Moje je mišljenje da bi se na svaki crveni karton trebalo gledati objektivno i individualno. Adriánova odsutnost toliko utakmica velik je udarac za nas, a to definitivno nismo zaslužili.

To je jako važno pitanje.

Šteta što Mauro Zárate neće biti u momčadi za utakmicu protiv Bournemoutha. Ozlijedio je tetivu na treningu. Još uvijek ne znamo koliko je ozljeda ozbiljna, ali moglo bi proći nekoliko tjedana prije nego što opet bude spreman.

Još se uvijek jako trudimo biti aktivni na tržištu i tražimo još možda dvojicu igrača, ali moraju biti prave kvalitete.

Također, mogli bi otići jedan ili dvojica igrača. Jedan je primjer Diego Poyet, koji je otišao u MK Dons na posudbu. To je dobar potez za njega, igrat će standardno u dobroj ligi i želimo mu sve najbolje. Pažljivo ćemo ga pratiti jer sigurno ima dobru budućnost.

Susrećemo se s Bournemouthom u subotu, a oni su još jedna momčad koja će se osjećati oštećeno zbog okolnosti minimalnog poraza od Liverpoola.

Baš prije početka sezone svi su treneri prisustvovali sastanku gdje su im objasnili promjene u pravilu o zaleđu.

Gledali smo isječke utakmica deset minuta - a onda je došao Liverpoolov gol protiv Bournemoutha koji je očigledno pao nakon zaleđa.

Za mene pravilo o zaleđu ostaje zbunjujuće. Kad su jednom odlučili kreirati nova pravila o zaleđu i otvorili Pandorinu kutiju, to je bilo to - previše "ako", previše "ali", previše pitanja.

Gledao sam pažljivo utakmicu u ponedjeljak i, prije svega, Bournemouth dobro čini osnove; zatvara, pritišće - stvari o kojima sam ranije govorio u ovoj kolumni.

Oni su također dobri kad imaju loptu, imaju dobru tranziciju, bili su agresivniji u obje utakmice ove sezone iako nisu stvorili puno prilika.

Bit će to teška utakmica za nas, ali igramo kod kuće, spremni smo i naučili smo lekciju iz našeg poraza od Leicestera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući