Obavijesti

Sport

Komentari 27

Bilić posjetio reprezentativce: Jaki smo, tu uopće nema priče

Bilić posjetio reprezentativce: Jaki smo, tu uopće nema priče
5

Bilićeva kćer Alani iskoristila je prigodu pa je zamolila tatu za nekoliko fotografija s reprezentativcima, a prvi 'pick', kao i mnogim splitskim tinejdžerima, bio je Mandžo

VIDEO

Na popodnevni trening hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu svratio je i bivši izbornik Slaven Bilić i srdačno se pozdravio sa svojim bivšim igračima, suradnicima te izbornikom Kovačem. 

Njegova kćer Alani iskoristila je prigodu pa je zamolila tatu za nekoliko fotografija s reprezentativcima, a prvi 'pick', kao i mnogim splitskim tinejdžerima, bio je Mario MandžukićBilić se zadržao u dužem razgovoru s bivšim suradnicima, a naišao je i Stanko Poklepović

'Dugo se nismo vidjeli'

- Izuzetno mi je drago jer ih sve nisam jako dugo vidio. Tu sam na odmoru, a i reprezentacija je tu... Čestitao sam izborniku i sa svim igračima sam se pozdravio. Danas sam samo veliki navijač i nadam se da će protiv Italije biti dobro i da ćemo nastaviti s pozitivnim nizom. Bio sam ponosan na utakmicu u Italiji i Englezi su bili oduševljeni na način kojim smo dominirali protiv Italije - rekao je Bilić pa nastavio:

'Ponosan sam što idem u West Ham'

- O West Hamu ne smijem baš previše, ali eto znate da sam potpisao. Ne bih ja to tako stavio da je to bio moj san, ali to je svakako bila moja velika ambicija. Ponosan sam. Tamo sam proživio super trenutke svoje igračke karijere. Ponosan sam što sam dobio priliku, isto tako i odgovornost. To je veliki klub i jedva čekam da se počnemo natjecati sa kremom klupskog nogometa. Dat ću sve od sebe i mislim da će biti dobro - rekao je Bilić koji sa sobom namjerava povesti i hrvatski stručni stožer koji ga je i do sada pratio. 

U London ide i hrvatski stručni stožer

- U Engleskoj postoji problem s radnim dozvolama i to još nije potvrđeno, ali se nadam da će sve biti u redu - otkrio nam je Bilić pa prokomentirao i činjenicu kako će reprezentacija morati igrati pred praznim tribinama:

- To je žalosno. Tu nitko nije pobjednik. Mislim da bi i Talijani igrali radije s navijačima jer ćemo zbog novog sustava kvalifikacija ionako vrlo lako oboje otići na Europsko prvenstvo. Teško je igrati bez publike, to je jedno stanje koje nije nogometno. Ti se jednostavno ne možeš ubaciti u taj trenutak. Slažem se da je potrebna nulta tolerancija za sve huligane, ali trebalo bi pronaći neke druge puteve kažnjavanja - pojasnio je novi trener West Hama pa dodao:

'Jaki smo, ali Luka i Čarli će nam jako nedostajati'

- Jaki smo, tu priče nema, ali Talijani će doći s malo jačom ekipom nego što su je imali u prvoj utakmici. Nisam sve skupa najbolje mogao pratiti iz Turske. Netko će reći da su njihovi igrači možda premoreni zbog kraja sezone, ali ti igrači Juventusa su u ritmu i to je po meni njihova prednost. Mi smo bez Modrića, Ćorluke i Lovrena. Bez Luke ne može jedan Real, a Ćorluka je pravi vođa na terenu - izjavio je Bilić pa nastavio o važnim ulogama hrvatskih igrača u finalima najjačih europskih klupskih natjecanja:

'Rakitić je pravi primjer profesionalca, zaslužio je sve'

- Pa ja ne bih rekao da je to nešto neuobičajeno. Ako se malo prisjetimo, u prošlosti su Prosinečki, Boban, Bokšić, pa i Tudor, Šimić igrali vrlo bitna finala, ali svakako da sam sretan i izuzetno mi je drago zbog Ivana Rakitića koji je primjer nogometaša. On ima urođenu sjajnu tehniku, to nije sporno, ali on je to što je danas jer je među najvećim profesionalcima tu u reprezentaciji, ako ne i najveći profesionalac. Vrlo rijetko sam u svojoj karijeri vidio jednu takvu predanost poslu. On je vrlo lako mogao izabrati put gdje će biti jedan lepršavi igrač i samo ta varijanta, ali ne, on je sjajan profesionalac i ovo sve što mu se događa to je i apsolutno zaslužio - rekao je Balić koji je naravno čuo i za novog trener u Hajduku:

'U Hajduku nije problem bio trener'

- Poznajem Šoltu, on je malo stariji. On je otišao iz Splita, a ne kao proslavljeni igrač Hajduka i napravio jako dobre stvari u Njemačkoj gdje je radio jako dugo. Moglo bi to biti to. Međutim, ja mislim da problem u Hajduku nije bio u treneru. Situacija je u klubu takva kakva je i to je nažalost preslika situacije u državi. Ne možemo Dinamo i Rijeku gledati kao realnost hrvatskog života. Dok se takve stvari ne riješe, teško će se stvari poboljšati - zaključio je Bilić koji će nakon odmora preseliti u London te započeti novo poglavlje u svojoj trenerskoj karijeri. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković