Obavijesti

Sport

Komentari 35

Bilić: Radimo fenomenalno i to nam daje razloga za optimizam

Bilić: Radimo fenomenalno i to nam daje razloga za optimizam
12

Radimo fenomenalno, ali ruku na srce, to je i očekivano jer pripremamo se za Euro, ali ovakav ritam treninga i rada još jedan je razlog našem optimizmu, rekao je Bilić

VIDEO

Nakon što je ujutro većinu vremena proveo u sredini kruga, na popodnevnom se treningu Srna iskupio za ranije loše odigranu 'ševu' i pokazao da ipak posjeduje sjajnu tehniku. Ovog je puta Dinamov dvojac Vida-Vrsaljko odradio dugačku rundu u centru.

Subašić je posljednji dotrčao na trening i priključio se na začelju kolone koja je složno odrađivala zagrijavanje pokazujući još jednom koliko dobra atmosfera vlada u kampu.

- Najvažnije je da smo zdravi - isticali su na konferenciji za novinare dan ranije izbornik Bilić, a danas i igrači, Šimunić i Kranjčar.

Čini se kako su konačno svi zbilja dobro, a pokazao je to i tempo treninga. Krenuli su lagano razigravajući se desetak minuta više za publiku. No prvi i jedini otvoreni trening nije bio tek predstava za sve prisutne koji su se okupili usprkos kiši.

Iako brojni igrači tek love formu i nadoknađuju nakon sezone u kojoj i nisu proveli previše minuta na terenu, rovinjske pripreme nisu tek odrađivanje pokojeg laganog treninga i rastrčavanja. U petak ih čeka prvi ispit protiv reprezentacije Estonije i koliko to ozbiljno shvaćaju pokazao je i intenzitet kojim su istrčali na popodnevni trening.

Uigravali su se reprezentativci na skraćenom terenu podijeljeni u dvije momčadi. Sedam paseva odredio je potom Bilić zahtijevajući od igrača da tek s pokojim dodavanjem stvore opasnost pred protivničkim golom. Tek vježba, ali itekako ozbiljno odrađena na skliskom travnjaku na kojem se Bilićevi izabranici nisu štedjeli. 

Prvi su trening napustili Srna, Modrić, Jelavić, Rakitić i Vukojević, koji uz Buljata i Strinića rade po lakšem režimu dok su se ostali zadržali na treningu još četrdesetak minuta. Darijo Srna prokomentirao je finale Lige prvaka i Olićev promašeni penal.

- Ne razumijem igrače koji kažu da ne bi pucali penal. Samim time što je stao na bijelu točku Olić je pokazao koliko je veliki čovjek - rekao je Srna.

Ako bi se slična situacija ponovila na Euru, a penal odlučivao o sudbini Hrvatske Srna nema dvojbe, preuzeo bi odgovornost.

- Naravno da bih pucao. Pa nisam jedan penal zapucao u životu – pokazao je zašto nosi kapetansku traku Srna.

Vida je trening odradio s ekipom koja je nosila markere, odnosno s igračima koji bi trebali činiti prvu jedanaestorku.

- Tek smo počeli raditi, daleko je još do Eura, ali dobro radimo, zadovoljan sam ja i drugi igrači. Ima još puno treninga do prvenstva, ali naravno da ću pokušati izboriti prvu momčad – zaključio je Vida.

- Nije samo zbog lošeg vremena i hladnoće, od početka,od prvog okupljanja odrađujemo treninge žestokim tempom. Radimo fenomenalno, ali ruku na srce, to je i očekivano jer pripremamo se za Euro, ali ovakav ritam treninga i rada još jedan je razlog našem optimizmu – potvrdio je naporan rad na treninzima i izbornik Slaven Bilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju