Obavijesti

Sport

Komentari 2

Bilić: Stranka je nebitna, ja sam izbornik svih Hrvata

Bilić: Stranka je nebitna, ja sam izbornik svih Hrvata
1

Nemoguće mi je da se priklonim bilo kome, bez obzira što imam svoje političke stavove. Ne mogu djeliti navijače, rekao je Slaven Bilić

VIDEO

Izbornik Nogometne reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić izjavio je u intervju za magazin Slobodna Bosna kako je politika "poprilično involvirana u hrvatski nogomet" jer klubovi nisu privatizirani pa sport u Hrvatskoj ovisi o državnom novcu.
- Politiku treba maknuti iz sporta, ali to će se desiti tek onda kada sport bude mogao samostalno funkcionirati, kada sam sebe bude mogao financirati. A to se neće, bojim se, još skoro desiti - rekao je Bilić.
Komentirajući nedavnu predizbornu promidžbu u Hrvatskoj Bilić je istaknu kako se nije želio prikloniti ni jednoj stranci.
- Nemoguće je da se priklonim bilo kome, bez obzira što imam svoje političke stavove. Ne mogu djeliti navijače, ja sam izbornik svih Hrvata, i tu nema nikakve daljnje priče.
Osvrnuvši se na neuspjeh nogometne reprezentacije BiH u minulim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo Bilić je istaknuo kako je njihov problem što se ne radi konstantno i što nedostaje igračke kvalitete.
- Možemo mi sada pričati ovako ili onako, ali toj reprezentaciji nedostaje kvalitetnih igrača - istaknuo je Bilić.
Na upit može li se njemu kao izborniku Hrvatske reprezentacije desiti da ga bojkotira desetak nogometaša kao što je to slučaj s ponajboljim bosanskohercegovačkim nogometašima koji već godinu dana odbijaju nastupati za reprezentaciju te zemlje i zahtjevaju promjene u Nogometnom savezu BiH, Bilić je odgovorio kako se takvo što u Hrvatskoj ne može desiti.
- Mi još uvijek igramo pod jednim specifičnim nabojem kada je u pitanju nacionalna vrsta. Bilo je logično da tako igramo 1996. godine, jer je sve usko povezivano s netom završenim ratom, pa i 1998. godine, jer se sve to još uvijek naslanjalo na rat. Hvala Bogu, ratna su dešavanja daleko iza nas, ali mi u sebi imamo i dalje isti takav naboj kao prije petnaest godina. Kod vas u Bosni je situacija ipak malo drugačija, jer ne možete očekivati da ako se vi 'tučete' u Parlamentu, da se to neće prenijeti na teren među igrače - zaključio je Slaven Bilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku