Obavijesti

Sport

Komentari 12

Bilić: Sustav 3-5-2 kojeg smo isprobali igra i Barca

Bilić: Sustav 3-5-2 kojeg smo isprobali igra i Barca
6

Mi taj sustav 3-5-2 nismo ni imali prilike uigrati jer se nismo vidjeli tri mjeseca. S igračima smo se dogovarali preko telefona, rekao je Slaven Bilić

VIDEO

Dobili smo ono što smo tražili, stvorili četiri izuzetne prilike koje smo morali zabiti, rekao je Slaven Bilić nakon povratka u Hrvatsku.
- Dali smo priliku igračima s klupe koji zaslužuju svaku pohvalu, jer ne samo da su nas održali, već su nas i podigli trkom i potezima - dodaje Bilić.
Hrvatska je u Belgiji isprobala i novi sustav 3-5-2.
- Mi taj sustav nismo ni imali prilike uigrati jer se nismo vidjeli tri mjeseca. Dogovarali smo taj sustav preko telefona, kroz priču, crtajući na blokovima, ali 4-4-2 nam je donio 70 posto pobjeda i nećemo od njega odustati. Zbog polivalentnosti igrača možemo igrati i taj 3-5-2 kojeg smo isprobavali - kaže Slaven.
Na pitanje je li isprobavao sustav kako bi maknuo Niku Kranjčara od aut linije i dao mu više slobode odgovara:
- Da, dijelom i to. Imamo pet, šest igrača kojim a je sustav 3-5-2 idealan. Neki ga smatraju staromodnim, ali prakticira ga Barcelona gotovo u svakoj utakmici, tim sustavom igra Italija, a igrala je i Roma kad je imala Capella na klupi, gdje su bokovi bili Cafu i Candela.
Ima li Hrvatska Cafua i Candelu?
- Hrvatska ima Cafua i Candelu prije nego što ima Lennona, Walcotta, Van Persija i Robenna - odgovara Bilić.
Darijo Srna već godinu dana ne igra na onoj razni na kojoj smo ga navikli gledati.
- On je naš kapetan, vođa i glavni igrač. Gledao sam Fulham protiv Šahtara prije desetak dana, a Srna je bio najbolji igrač. Za njega nema straha, pa traže ga najbolji svjetski klubovi - rekao je Slaven.
U nedjelju je raspored utakmica u kvalifikacijskim grupama.
- Imamo svoje želje. Svaki od nas četvorice (Prosinečki, Jurčević, Asanović, Bilić) je napravio svoj raspored koji smo uspoređivali. Ima negdje gdje možemo popustiti, a negdje ne možemo i nećemo, a onda neka odluči ždrijeb - kaže Bilić.
Na toj 'bolnoj' lijevoj strani Bilić je isprobao Čalea i Pranjića.
- Imamo još tri utakmice i par kandidata za to mjesto. Ne vjerujemo da će se roditi novi u ovih nekoliko mjeseci - kazao je.
Zadovoljan utakmicom bio je i Robert Prosinečki.
- Bilo je nekih loših stvari, ali moramo biti zadovoljni rezultatom. Belgija je mlada reprezentacija s iskusnim izbornikom. Imaju visoki rejting, možda ne u ovom trenutku, ali to je reprezentacija s visokim renomeom - kaže Žuti.
Nikola Jurčević igru i rezultat je ocijenio sa četvorkom.
- Ocjena vrlo dobar i u kontekstu igre i rezultata. Od igrača koji su počeli, ušli pa do kombiniranja sustava - rekao je Jurčević i završio uz komentar o dva protivnika Hrvatske u kvalifikacijama:
- Grčku sam gledao, ušli su u Top 10 na Fifinoj ljestvici, a Izrael je pokazao da je kvalitetan jer je pobijedio u Rumunjskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union