Obavijesti

Sport

Komentari 272

Bilić: Ovo mi je zadnji turnir, a ionako ste već našli izbornika

Bilić: Ovo mi je zadnji turnir, a ionako ste već našli izbornika
4

Slaven Bilić objavio je prošireni popis igrača na koje računa na Euru 2012. godine. Na popisu je 27 imena od kojih će četiri otpasti. Klasnić i Petrić nisu na popisu

VIDEO

Velika mi je čast i zadovoljstvo predstavljati Hrvatsku na najvećem sportskom događaju 2012. godine. Od ždrijeba je prošlo pet mjeseci i odmah ću prijeći na popis igrača na koje računam na Euru u Ukrajini i Poljskoj, počeo je hrvatski izbornik Slaven Bilić na konferenciji za novinare.

- Odlučili smo se pojačati sve četiri linije, golmane, obranu, vezu i napad, s po jednim kandidatom. Do 28. svibnja moramo dostaviti konačan popis igrača, dakle 20 igrača plus tri golmana. Ovo je prošireni popis - rekao je hrvatski izbornik i pročitao 27 imena.

Potom je Bilić odgovorio na pitanje o njegovoj budućnosti na klupi hrvatske nogometne reprezentacije.

- Ovo je moje zadnje prvenstvo. Hvala svima na ukazanom povjerenju, dao sam sve od sebe. Iako mi je ovo glupo sad pričati. Koncentriran sam isključivo na Euro u Ukrajini i Poljskoj. Nakon njega bit ću najveći hrvatski navijač, ali samo to. Vi ste, na kraju krajeva, ionako već pronašli novog izbornika. Oduvijek sam u reprezentaciji i to traje cijeli moj život. Tko god dođe na kormilo reprezentacije, želim mu svu sreću.

"Znamo igrati, idemo osvojiti Euro"

- Pokazali smo 2008. da znamo igrati. Bit ćemo spremni i za prvu utakmicu s Irskom. Teško je reći jesmo li sada bolji nego 2008. Ja za sebe mogu reći da sam bolji. Pa mi smo i u Austriju išli osvojiti prvenstvo. Idemo ga osvojiti i sada, možemo to učiniti - kaže izbornik.

"Čekat ću Lovrena i Kranjčara"

- Ozlijeđene poput Kranjčara i Lovrena čekat ću do posljednjeg dana. Zato i jest više igrača na spisku. Oni sve rade da bi bili spremni. Tako je bilo i sa mnom 98. Bio sam ozlijeđen, no šef me je čekao, poveo i mislim da nije pogriješio. Odigrao sam sve minute na prvenstvu - rekao je Bilić.

"Nama 30 posto igrača nema adekvatnu minutažu u klubovima"

- Problem je bio kroz kvalifikacije što smo imali više od 30 posto igrača koji nemaju adekvatnu minutažu u klubovima. Ne skrivamo da je to problem, no na EP-u će to biti manji problem nego u kvalifikacijama. Bolje ćemo se pripremiti, biti duže zajedno - rekao je Slaven.

Kako protiv Irske?

- Irska je čvrsta, organizirana, vidjeli smo to i u međusobnoj utakmici. Kod njih je gotovo nemoguće imati čistu šansu, moramo biti jako strpljivi i iskoristiti šansu ako nam je poklone. Trapattoni nas može iznenaditi jedino ako otvoreno postavi igru. Ali onda bismo mi bili sretni - rekao je je Slaven.

Prošireni popis igrača za Euro:

  • Golmani: Pletikosa, Subašić, Kelava, Blažević
  • Braniči: Vida, Ćorluka, Lovren, Šimunić, Schildenfeld, Jurica Buljat, Vrsaljko, Strinić, Pranjić
  • Veznjaci: Srna, Dujmović, Vukojević, Modrić, Rakitić, Perišić, Kranjčar, Badelj, Iličević
  • Napadači: Mandžukić, Jelavić, Olić, Eduardo, Kalinić
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'