Obavijesti

Sport

Komentari 81

Bilić: Vratili smo se u utakmicu i zaslužili pobijediti Talijane...

Bilić: Vratili smo se u utakmicu i zaslužili pobijediti  Talijane...
1

Slaven Bilić promijenio je taktiku u nastavku što je donijelo Hrvatskoj 1-1 protiv Italije. Heroj susreta osim Mandžukića bio je i Stipe Pletikosa koji je obranio zicere

VIDEO

Izbornik Slaven Bilić promjenom taktike istrgnuo je bod Talijanima i u drugom poluvremenu pokazao da hrvatska reprezentacija može parirati svakome.

- Talijani su vrhunski, pokazali su to, ali čestitke svima na super utakmici, naravno više mojim dečkima jer su pokazali karakter i snagu i volju i kvalitetu. Vratili su se u utakmicu nakon prvog poluvremena i odigrali fenomenalno.

- Balotelli i Cassano su nam stvarali probleme, ali oni ih stvaraju svima, pa stvarali su ih i Španjolcima. Problem je bio u nama koji smo im dopuštali da dobivaju tipične lopte iz sredine jer smo ih krivo pokrivali u prvom dijelu.

Nastavak je donio drugu taktiku i bolju igru.

- Igrali smo prvo u 4-4-2, a u drugom smo stajali 4-3-2-1 i Rakitića smo stavili na zadnjeg veznog, a Luku smo stavili na Pirla jer on nije defenzivac, a Mandžu na desni bok i da se od tuda ubacuje kao špica i to je bio pun pogodak. Pranjića smo uveli jer smo imali problem u tome da stignemo do prilike na polovici Italije i da stignemo do raspoloženih igrača na bokovima. Zasluženo smo izjednačili, mogli smo i pobijediti da smo bili koncentrirarni do kraja.

- Talijani su bili favoriti protiv nas, ali mi imamo takvu snagu i želju, najavljivali smo to i to smo napravili i mogli smo pobijediti i Talijane, pa možemo i protiv Španjolaca.

Pletikosa je dvaput zaustavio Marchisija i najviše pridonio remiju.

- Do zadnjeg trenutka nismo znali njihov sastav i to nam je otežalo stvari na početku susreta. Svidjelo mi se što smo u obrani dali maksimum. Dečki su bili požrtvovni i to je meni dalo snagu - rekao je Plete i dodao:

- Žao mi je što je ušao onaj šut Pirla, ali vrhunski je opalio, lopta je promijenila smjer i prevarila me. U nastavku smo promijenili taktiku i spriječili takvu njihovu inicijativu.

Nahvalio je hrvatskog junaka.

- Mandžo je sjajan, i u paru s Jelavićem odlično reagira, dobro radi. Kompletan je, pokazao je to i pred njim je sigurno blistava budućnost.

Protiv aktualnih europskih prvaka čeka nas još teži posao.

- O Španjolcima se već sve zna, fantastična su momčad, s izvrsnim pojedincima, sjajni su u stvaranju i držanju lopte. Mi se sada moramo odmoriti i siguran sam da i njih možemo zaustaviti i ostvariti dobar rezultat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'