Obavijesti

Sport

Komentari 14

Bio je gladan, ovršili su ga, a danas je predsjednik Saveza...

Bio je gladan, ovršili su ga, a danas je predsjednik Saveza...
1

Bivši proslavljeni dizač utega Nikolaj Pešalov prije nekoliko je godina bio na rubu egzistencije, Grad Split ga je ovršio zbog 70.000 kuna duga, bio je na gladan, a danas je predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza

VIDEO

Moram prodati medalje. Jednostavno moram prehraniti obitelj, rekao je 2009. godine Nikolaj Pešalov (48), popularni Bugarin s “fudbalerkom”, koji je Hrvatskoj donio prvo zlato na Olimpijskim igrama u individualnim sportovima.

Nakon karijere vratio se u rodnu Bugarsku te je i njega pogodila teška ekonomska situacija. Preživljavao je od mirovine svoje majke i 200-tinjak eura od države. 

- Političari su me grlili kad se trebalo slikati s medaljama. Poslije su zaboravili na obećanja - govorio je Pešalov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na sve te probleme nadovezao se i spor s Gradom Splitom koji ga je ovršio zbog 70.000 kuna duga koji je nastao najmom stana. 

- Plaća od 4600 kuna koju dobivam kao izbornik juniorske reprezentacije nije dostatna za pokrivanje životnih potreba, a sad sam ostao i bez toga - izjavio je 2014. Pešalov.

Osvajač zlata i bronce za Hrvatsku na Olimpijskim igrama 'prodisao' je kada je napunio 45 godina jer je dobio pravo na naknadu za izvrsnost u iznosu jedne i pol plaće. Od tada mu se financijska situacija popravila, a u srijedu je potvrđen kao novi predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza.

Pobijedio za jedan glas

U Hrvatskom dizačkom savezu vladao je kaos. S funkcija su otišli dotadašnji čelnici, a DK Matadura iz Splita prijavila je Pešalova kao kandidata za predsjednika Saveza. Protukandidat mu je bio Damir Plosnić iz DK Solin. Splitski zet je pobijedio za jedan glas, a u srijedu je u Vukovaru na početku dizačke sezone i službeno potvrđen kao nasljednik Wintona Afrića, bivšeg predsjednika.

Zagreb: Nikolaj Pešalov s tribina pratio hrvačke eliminacijske borbe na Grand Prix Zagreb Openu

- Nakon predstavljanja programa rada obaju kandidata i konstruktivne diskusije gotovo svih članova Skupštine, pristupilo se javnom glasovanju i članovi Skupštine HDS-a su odlučili, da ih do Izborne Skupštine HDS-a za nekih godinu i pol dana vodi Nikolaj Pešalov. Pešalov se zahvalio članovima Skupštine i dao je obećanje kako će na osnovu svog bogatog sportskog iskustva, učiniti sve da hrvatsko dizanje utega podigne na viši nivo - kazali su iz Saveza.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida