Obavijesti

Sport

Komentari 28

Bio je pred mirovinom, a sad je srušio Dinamo: Nisam mogao ni zamisliti da će se to dogoditi...

Bio je pred mirovinom, a sad je srušio Dinamo: Nisam mogao ni zamisliti da će se to dogoditi...

Prvi gol uvježbavali smo na treninzima, znao sam da će Lukaš biti na tom mjestu. Baturina je zabio, a meni kroz glavu prošlo: "Još pola sata, bit će teško", rekao je Filip Panak

VIDEO

Filip Panak (27) tri je godine, od 2018. do 2021., izbivao s terena zbog teške ozljede koljena. Češki stoper mučio se s formom, ozbiljno razmišljao o tome da zaključi karijeru, a u četvrtak je protiv Dinama odigrao utakmicu zbog koje je postao praški Junak. Igrač Sparte zabio je treći gol u pobjedi 4-1 kojom je prvak Češke izbacio hrvatskoga u play-offu Europske lige.

- Molim vas, samo sam zabio. Istina, bio je jako važan, ali u usporedbi s drugim utakmicama ne osjećam se puno drugačije. Izgubio sam većinu duela, neke i dobio. Imam više slobode, mogu igrati prema naprijed i uživam u nogometu. Ne želim se sam ocjenjivati - smirivao je češke medije Panak.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Sparta - Dinamo 4-1

- Lukaš Haraslin napokon se oslobodio i zabio lijep gol, vježbali smo ga na treninzima i znao sam da će biti na tom mjestu. Nisam baš mogao zamisliti takav scenarij, ali svi smo žarko vjerovali i željeli brzi gol. Bila je to dobra predstava s naše strane od početka, stvarali smo puno više prilika nego na gostovanju i bili puno opasniji - nastavio je Panak.

Dinamo je odigrao ispod svake razine, pokrenuo se tek u drugom poluvremenu, zabio i gol za kakvu-takvu nadu, ali ona je brzo ugasla.

- Baturina je zabio, a meni kroz glavu prošlo "Još 30 minuta? Ovo će biti teško". Dinamo je igrao jako okomito, brzo i tehnički kvalitetno. Srećom, Olatunji je zabio i sve je bilo riješeno. Primili smo taj gol, ali ne sjećam se da je Dinamo osim toga imao neku izraženu priliku. Htjeli smo Ligu prvaka, sad smo ipak u drugom razredu, ali će biti lijepih utakmica - zaključio je Panak.

 

Dvadesetak tisuća čeških navijača feštalo je preokret kakav Sparta u Europi nije postigla desetljećima.

- Jako sam ponosan na igrače, napravili smo čudo. Izgubili smo od Dinama dva gola razlike u Zagrebu i trebalo je to nadoknaditi. Dečki su pokazali veliki karakter, igrat ćemo Europsku ligu s velikim klubovima u skupini. Ovo mi je jedna od najvećih pobjeda u karijeri - kazao je trener Sparte Brian Priske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti