Obavijesti

Sport

Komentari 5

Birtija: Ma sve velikane smo doveli u Županju, osim Šukera

Birtija: Ma sve velikane smo doveli u Županju, osim Šukera
1

Mi Županjci se, tako mi se čini, Davora ne tičemo. On nije u tijelu i sustavu naroda. Valjda će nam doći kad postane predsjednik Saveza, kaže umirovljenik Mato Baotić

VIDEO

U jednoj jedinoj slici vidiš što je Županjcima važno. Na uličnom satu logotip Sladorane, šećerane, do njega spomenik braniteljima, a u kafiću Kum s vrata te ošine rukometni dres, Ćavarov dar nakon humanitarne utakmice, i fotografija stalnih gostiju sa Ćirom Blaževićem.

Penzioner Mato Baotić (65) ponekad ide u Vinkovce na Cibaliju.

- Jeste li vi u Županji neutralni u ‘ljubavi’ Osijeka i Vinkovaca nakon otimačine Kupa, ili ste zauzeli stranu? - pitam.

- Nas ta utakmica boli - kaže Baotić.

Za stol sjeda profesor tjelesnog i rukometni trener Krešimir Pavičić (62). Trideset godina u rukometu, koji sezonu u saveznom rangu preživi s oko 400.000 kuna; u to su uključena i daleka putovanja u Umag, Zadar, Split...

- Cijela Hrvatska se raspričala o transferima, Modriću. Prevelik je to novac, da bi za nas to bilo normalno - govori Pavičić.

- Narodu su ovdje dozlogrdile priče o transferima - uključuje se u razgovor nekad konobar, a nekad vozač Zvone Ilić (32). Nosi jaknu s Dinamovim grbom, prijateljev poklon. Kaže da su je najmanje tridesetorica htjela kupiti, najbolja ponuda tisuću i pol kuna, ali nije na prodaju.

Županja se razlikuje od ostalih gradića koji i ne sanjaju da osvoje nogometno ili košarkaško prvenstvo, a živuće velikane, ili bar trenutno najpopularnije sportaše, vide samo na revijalnim utakmicama. 

Županjci će biti vječno ponosni što se prva nogometna lopta u Hrvatskoj kotrljala u njihovom gradu, jedan od prvih strijelaca za repku, Tarzan Cvjetković bio je igrač Graničara, iz Županje je krenuo i tenis... 

Udruga prve nogometne lopte doista je kapitalizirala povijest grada, i organizirala mnoge, mahom humanitarne, utakmice, na kojima su igrale gotovo sve hrvatske legende.

- Šteta što predsjednik Udruge, Ivo Rešić, nije u kafiću. Zbog njegove Udruge svi su oni, Asanović, Boban, Cvjetković, Bilić, Jarni, svi su oni bili u Županji. I Kranjčar, Ivanković, čak i Mateša iz HOO-a. Turnir u višeboju nekoliko godina kod nas organizira Boban. Trčanje, skok u dalj s mjesta, povlačenja konopca... Boban je glavni organizator. Na prvom višeboju nam je bio i Ivanišević. Samo naš Šuker nikad nije bio - jada se Pavičić.

- A rukometaši su nešto posebno. Ćavar je skratio posjet Barceloni, na koji je putovao Laportinim privatnim avionom, da bi igrao humanitarnu utakmicu u našem gradu.

Pokojni Kljun nije mogao doći, ali je rekao: ‘Sinko, ja sam ti teško bolestan, ali koga god budeš zvao, pozovi se na mene’. Gobac je, pak, kazao da sve možemo dogovoriti telefonom, ali me pozvao u Zagreb jer je ljudskije da se ljudi gledaju dok razgovaraju - kaže Ilić. 

Stvarno, sjedeći s ovim ljudima čovjek mora shvatiti. Više od pola Hrvatske su ovi i ovakvi ljudi. Da sam nogometna reprezentacija, koliko god umoran bio, napravio bih turneju i igrao u dvadeset mjesta poput Županje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao