Obavijesti

Sport

Komentari 5

BIRTIJA: Neka se ime suca zna kad se pojavi na stadionu

BIRTIJA: Neka se ime suca zna kad se pojavi na stadionu
1

Ideja o stranim sucima načelno je dobra. S obzirom na žalopojke, a skoro sve kuknjave u hrvatskom nogometu su kuknjave o Mamiću, protiv stranih sudaca valjda mogu biti samo zadovoljni postojećim stanjem

VIDEO

Da se ne zafrkavamo, pričaju ljudi koji su to gledali da se u ratu mogao rentati tenk s posadom, ili bez posade. Pa, ako su se mogli dogovoriti oko tenka, i smrti, kako se ne bi mogli dogovoriti oko penala, ofsajda i kornera?

Ideja o stranim sucima načelno je dobra. S obzirom na žalopojke, nije mi sudio penal, svirao je protiv mene, a skoro sve kuknjave u hrvatskom nogometu su kuknjave o Mamiću, protiv stranih sudaca valjda mogu biti samo zadovoljni postojećim stanjem.

Na prvi pogled, zadovoljan je samo Dinamo (a i Dinamo ima analize kojima dokazuje da ga oštećuju češće nego druge), svi ostali se nešto žale. Dakle, ne želiš li strane suce, kasnije se nemaš pravo ni na što žaliti. Dobro ti je.

Drugi je problem tko bi bili ti stranci, a da odavno, još od onog rata, nisu naši. Za vrijeme posljednjeg rata, više zato što interes spaja ljude nego što ih spaja sport, susjedi su činili razne usluge komšijama, komšije susjedima. Imaš vezu u nekoj komisiji, treba malo pogurati pošteno suđenje… sve je moglo.

I sad, stvarno, koliko daleko od Hrvatske bi trebali biti suci koji bi, ako ne kvalitetu, mogli vratiti makar povjerenje u dobre, najbolje namjere? Koliko daleko, da s glavnim i sporednim akterima hrvatskog nogometa nisu, ma ne na ti, nego na pas mater, od milja?

Dakle, smatram da treba ići najmanje do Austrije. Da ne bude zabune. Nemam ništa protiv susjeda ni komšija, nego ne vjerujem u naš, ni u susjedski ni komšijski nogomet. Istina je da su menadžeri zapadnjačkih kompanija na Balkanu često moralno posrtali, ali ipak vjerujem da bismo, da angažiramo drugi ili treći razred njemačkih ili austrijskih sudaca imali bar polusezonu nanamjernih pogrešaka.

Makar polusezonu, ako ne i cijelu sezonu vjere da nitko nije nečiji igrač. U to ime, vjerujem da HNS ima rezona strancima platiti putne troškove i dnevnice. Mislim da bi se sponzori otimali za njih.

Za svaki slučaj, najbolje bi bilo da se njihova imena određuju kako banke dodjeljuju PIN. Vidi ga samo krajnji korisnik. To jest, imena sudaca klubovi bi saznavali na dan utakmice, kad bi se ovi pojavili na stadionima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija