Obavijesti

Sport

Komentari 18

Bišćan nakon velike drame: Ovo je bilo toliko stresno za mene

Bišćan nakon velike drame: Ovo je bilo toliko stresno za mene

Bio bih ponosan i da nismo išli na Euro, bili smo pravi kroz cijele kvalifikacije. Baš sam presretan, prvo ćemo proslaviti jer smo zaslužili, kazao je Bišćan

VIDEO

Kroz vrtlog nevjerojatne drame, preokreta i neizvjesnosti prošli su naši mladi reprezentativci. Danska je vodila 2-0 nakon 19 minuta i bila na koračić od Eura, no u očaj ih je bacio Matanović koji je u 84. minuti smanjio na 2-1. Kako je rezultat bio identičan kao i u prvoj utakmici, otišlo se u produžetke. Tamo nije bilo golova pa se drama nastavila u lutriji jedanaesteraca i tu na scenu stupa naš golman. Čudesni Dominik Kotarski je skinuo dva penala u raspucavanju i donio nam plasman na Europsko prvenstvo U-21!

Hrvatska U-21 će tako sljedećeg ljeta u Gruziji i Rumunjskoj peti put zaigrati na Euru. Ulazak u polufinale donosi nam plasman na Olimpijske igre u Parizu. 

Hrvatska U-21 reprezentacija nadigrala je reprezentaciju Danske s 2:1

- Komentar za ovih 120 minuta možemo produžiti na cijele kvalifikacije, ovo je trajao koliko god je moglo, drama na vrhuncu. Dečki su pokazali karakter, da se bore za reprezentaciju sa svime što imaju. Kvaliteta nije bila upitna. Krenuli smo jako loše i stavili se u tešku poziciju. Uspjeli smo zabiti, izboriti produžetke i izdržati sve do kraja što se događalo. Još doći do penala nakon ovakve borbe. Kapa im do poda. Ovo je ogroman uspjeh za naš nogomet i same igrače. Bio bih ponosan i da nismo išli na Euro, bili smo pravi kroz cijele kvalifikacije. Baš sam presretan, prvo ćemo proslaviti jer smo zaslužili. Nije bilo lagano, ali ovako je još slađe - rekao je za Max Sport oduševljeni izbornik Igor Bišćan koji je na klupi prolazio kroz porcije stresa, nervoze, neizvjesnosti.

Hrvatska U-21 reprezentacija nadigrala je reprezentaciju Danske s 2:1

Jer bili smo na rubu ispadanja. Danska je vodila 2-0 golovima O'Rileyja i Frendrupa. Danci su pritiskali, izgledali smo bezidejno i jako loše, ali kada je izbornik krenuo s izmjenama u nastavku, zaigrala je prava Hrvatska. Izmjene su nam donijele prodornost, energiju, brzinu, tečnost u igri. Matanović je u 84. smanjio na 2-1 i postavio ukupnih 3-3 što nas je odvelo u produžetke. Tamo smo dominirali, ali lopta nije htjela u gol. Ipak, snašli smo se u drami penala. Prvo je Kotarski skinuo penal u šestoj seriji, a Pašalić nam je donio Euro. 

Hrvatska U-21 reprezentacija nadigrala je reprezentaciju Danske s 2:1

- Izmjene su dale ploda. Dečki su tu da svatko da svoj doprinos, to smo naglašavali uvijek, to je tako. Svi su dali svoj obol, nije bilo jednostavno, imali smo problema sa zdravljem, ozljedama, ovoj momčadi je falilo puno igrača. Nismo se žalili već se borili i trudili za svoj cilj. Toliko sam sretan, idućih par dana ću biti sretniji, ovo je stresno i napeto za mene bilo. Treba se odmoriti, trebamo biti ovako jaki mentalno i imat ćemo što reći na Euru.

Mario Vušković bio je jedan od onih koji je realizirao penal.

- Od početka kvalifikacija pokazali smo kvalitetu i da zaslužujemo mjesto na Euru. Danci su dobar protivnik, u prvom dijelu su nas nadigrali, ali kad smo smirili loptu, lakše smo dolazili u šanse, dominirali smo u produžecima. Koncentrirani smo bili na penale i zasluženo idemo na EP. Stvarno su dobri Danci, imaju opasne igrače na krilima. Vidi se da su odlični i ozbiljni. Nije mi bio problem pucati penal, pucao sam i u HSV-u - rekao je Vušković.

Igor Matanović bio je jedan od onih koji je podignuo igru naše reprezentacije. Ušao je u nastavku umjesto Belje, smanjio na 2-1, nije pogodio u raspucavanju, ali bez obzira na to, jedan je od najzaslužnijih što idemo na Euro.

- Pobijedili smo, to je najvažnije. Nisam pogodio iz penala, meni je svejedno kad je ovako završilo. Ja sam dao gol i pomogao sam. Idemo na Euro, jedva čekam. Dugo nisam zabio za klub? Nisam, ovo mi je došlo dobro da se podignem. Važan gol bio je, kao tim smo zaslužili ovo. Dobro smo igrali drugo poluvrijeme. Hvala Roku za top asistenciju, morao sam s dva metra samo zabiti. 
Pašalić je imao dvije dobre šanse, stativa i blok, šteta, ali pobijedili smo i to je najvažnije - rekao je napadač St. Paulija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku