Obavijesti

Sport

Komentari 13

Bišćan: Promijenit ćemo sustav! Ivanušec: Još možemo proći, i dalje smo puni samopouzdanja!

Bišćan: Promijenit ćemo sustav! Ivanušec: Još možemo proći, i dalje smo puni samopouzdanja!
2

Moja je odluka bila da igramo na onakav način, tako smo po meni imali najviše šansi za osvajanje bod(ov)a. No, kada se izgubi taj se plan onda ne može nazvati uspješnim, jasan je Igor Bišćan

VIDEO

Kakav nam je plan? Sigurno da zbog poraza od Portugala sada imamo manje opcija, pa ćemo protiv Švicarske tražiti pobjedu, iako nam i remi u nekoj soluciji igra za prolaz dalje, kaže Igor Bišćan.

Pokretanje videa...

Šemper i Vušković nakon Portugala 03:32

Hrvatska U-21 reprezentacija porazom (1-0 od Portugala) je otvorila Europsko prvenstvo u Sloveniji, a izabranike Igora Bišćana u nedjelju (18 sati) očekuje dvoboj sa Švicarskom, vrlo opasnom selekcijom koja je u 1. kolu svladala (1-0) Englesku.

- Nećemo kalkulirati ništa, već idemo po pobjedu. Švicarska je protiv Engleza pokazala kako je vrlo dobra momčad, tvrdi su i čvrsti, natjecateljski postavljeni. Ravnopravno su parirali Engleskoj, a u nekim segmentima poput trke i agresije bili čak i dominantni što nisam očekivao. Da, znao sam da su dobri, ali nisam se nadao da će tako limitirati Engleze - kaže Igor Bišćan, pa nastavlja:

- Bit će promjena u našoj momčadi, moramo tražiti pobjedu, pa ćemo se i mi drugačije postaviti. Protiv Portugala smo pokušali biti defenzivniji, pa iz toga uhvatiti Portugal na krivoj nozi, to nam na kraju nije uspjelo. Sada ćemo biti drugačiji, sigurno promijeniti sustav igre, a vjerojatno i kojeg igrača.

Kakvo je stanje u svlačionici? Kako su igrači doživjeli taj poraz?

- Dečki su OK, nije ni bilo razloga da taj poraz doživio tragično. Pričali smo, rekao sam im sve što je trebalo reći, oni su dali sve od sebe kako bi ispunili moj plan za utakmicu. Naravno, moja je odluka bila da igramo na onakav način, tako smo po meni imali najviše šansi za osvajanje bod(ov)a, a kada se izgubi taj se plan onda ne može nazvati uspješnim. Opet, nismo bili deklasirani, izgubili smo 1-0.

Bišćan objavio popis kandidata za utakmice mlade reprezentacije

Kako su vas se dojmili Portugalci?

- To su sve igrači koji igraju u vrhunskim klubovima, na nivo na koji naši igrači tek žele doći. I vjerujem da će do njega doći. Ma kažem, nema razloga da ovaj poraz shvatimo tragično, svjesni smo da protiv Švicarske imamo šansu doći do prve pobjede.

A je li po vama Portugal ipak najbolja momčad skupine?

- Teško je reći, Engleska i Švicarska su također odigrali jednu jako ozbiljnu utakmicu, pogotovo u segmentu taktičke discipline i fizičkih karakteristika. Opet, tu nije bilo puno šansi niti golova, ali jasno je kako ja ova grupa jako teška i zahtjevna, baš kao što smo i najavljivali. I dalje vjerujemo u prolaz, a već protiv Švicarske moramo u kompletu odigrati jako dobru utakmicu - zaključio je Bišćan.

Jedan od najboljih pojedinaca "mini-vatrenih" u prvoj utakmici bio je Luka Ivanušec...

- Naš je plan bio kontrirati Portugal, imali smo dosta situacija koje smo morali bolje odraditi, ali nismo uspjeli. I tu moramo biti bolji u drugoj utakmici. Gledao sam utakmicu Švicarske i Engleske, bio je to dosta agresivan i čvrst dvoboj, a poraz od Portugala nije utjecao na naš moral. I dalje imamo dosta samopouzdanja - poručio je Luka Ivanušec, pa dodao:

- Portugal moramo shvatiti kao jednu od najboljih momčadi na prvenstvu, a znamo da samo u teškoj grupi. No, mi imamo kvalitetu, možemo proći ovu skupinu. Švicarska? Moramo krenuti agresivno i napadački, bez pobjede ne možemo proći dalje. Da, sada se moramo vaditi na Švicarskoj i Engleskoj koliko god to bilo teško...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...