Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bišćan se vratio tenisu, Musa i dalje vodeći, a imamo Davis Cup okršaj: Zaprešić vs Cmrok!

Bišćan se vratio tenisu, Musa i dalje vodeći, a imamo Davis Cup okršaj: Zaprešić vs Cmrok!
72

Neki su se nakon poraza tješili kako je pobjeda već to što su stigli u Novalju bez djevojaka i žena, bilo je i kašnjenja zbog morskih neugodnosti (stao na ježa), kao i polomljenih reketa

VIDEO

Ajmo Mara i ja protiv vas dvojice, bacio je rukavicu nogometnom društvu u Novalji Igor Musa, nakon što je na Stars Open Touru opet otišao najdalje od svih nogometaša, ali ovaj put posrnuo je u finalu.

A oko njega su pozirali suorganizator turneje Silvio Marić te debitanti na Stars Open Touru Igor Bišćan i Daniel Šarić. Svi nekad majstori lopte, danas reketa.

Pokretanje videa...

Stars Open Tour u Novalji VIDEO

I dok se Musa (48) natječe u jačoj, pro single konkurenciji, Bišćan, Šarić i Jertec okušali su se u parovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Još nismo osvojili pehar zajedno, ovo će nam biti prvi - smijao se Jertec (36), no ništa od toga. On i Šarić (49) u četvrtfinalu su, nakon dvije pobjede, izgubili baš od Bišćana (44), kojem je partner bio Goran Hofšteter.

U Novalji se održava teniski turnir rekreativaca Stars Open Tour

- Ja ga stalno zovem da dođe igrati, a sad je pristao jer ga je pozvao Gogo, da igraju u parovima. I mene je iznenadio. I odmah je otišao trenirati - prepričavao je Marić, koji je u pojedinačnoj konkurenciji ispao u drugom kolu, a u paru u prvom.

Izbornika U-21 reprezentacije svi ističu kao vrhunskog tenisača, ali zadnjih je mjeseci, pa i godina, malo zapostavio reket.

- Odradio sam dva treninga i došao igrati - rekao je Bišćan, koji je ipak zapeo u polufinalu.

U Novalji se održava teniski turnir rekreativaca Stars Open Tour

Pobijedili su ga TV komentator Mario Glavan i Dario Večerić.

- Šarić ide bolje nego kad je u Dinamu bio desni bek! - komentirali su gledatelji.

U Novalji se održava teniski turnir rekreativaca Stars Open Tour

Bivši "vatreni" objasnio je kako je došlo do suradnje s Jertecom, te riječko-varaždinske kombinacije:

- Ljetujemo u Novalji i dugo se poznajemo i često igramo tenis. Jerta je puno bolji od mene i odlučili smo pokušati zajedno. Dobro funkcioniramo. Ja nisam igrao tenis za vrijeme nogometne karijere, počeo sam prije četiri godine jer je nogomet u ovim godinama previše naporan. Solidan sam rekreativac, ali ne osvajam turnire kao Jerta. Nogometaši se brzo prilagode na tenis, brzo dođu na solidan nivo. Posao? Bio sam šest godina u stožeru U-21 reprezentacije pa sam prošle godine trebao u Saudijsku Arabiju, ali mi je propalo zbog covida. Trenutačno nisam u nogometu.

I Jertec je, poput Bišćana, smanjio vrijeme koje provodi na teniskim terenima.

- Nisam igrao nogomet dobro kao Šare pa sam igrao tenis i tijekom karijere. Sad uopće ne igram, ove godine zaigrao sam samo dvaput, a prije sam, čim bi sezona završila, igrao svaki dan. Sad treniram Varaždinove klince, U-13 momčad, i baš su dobra generacija, jedna od boljih u Hrvatskoj - rekao nam je Jertec pa pokušao odgovoriti na pitanje tko je najbolji tenisač među nogometašima:

- Ima ozbiljnih igrača, ali najviše ovisi o tome tko koliko igra. Nogometaši su dobri na nogama, a to je bitna stvar u tenisu. S Marićem sam osvojio turnir u paru prije pet godina, igrao sam i protiv njega, ali prije dosta godina...

No, vratio se Mara i na teren, uz organizacijske je poslove uspio ovaj put i zaigrati. U pojedinačnoj je konkurenciji ispao u drugom kolu, u parovima u prvom.

U Novalji se održava teniski turnir rekreativaca Stars Open Tour

- Partner smije samo tri pića dobiti! - vikao je konobarima, a nakon svoje pobjede u tipično maratonskom meču šalio se (i hvalio):

- Publika je oduševljena, više od dva sata sjajnog tenisa, ovo je kao Roland Garros!

Neki su se nakon poraza tješili kako je pobjeda već to što su stigli u Novalju bez djevojaka i žena, neki su nakon pobjede kukali jer im je 'pao' listić na kladionici, a bilo je i kašnjenja na meč zbog morskih neugodnosti (stao na ježa), kao i polomljenih reketa. Suci su odlučivali o spornim lopticama, ali i objašnjavali da je važniji fair play igrača nego sudac, a ne može proći ni bez zdravog navijačkog podbadanja:

U Novalji se održava teniski turnir rekreativaca Stars Open Tour

- Lako ti je pobjeđivati kad imaš navijače kao Hajduk!

Igrao je i Ante Šarlija, nekadašnji nogometaš Slavena Belupa i Zadra te stric Panathinaikosova stopera Zvonimira Šarlije, kao i sinovi Dinamove legende Marijana Vlaka Zvonimir i Domagoj.

Zaprešićka je ekipa došla u nikad većem broju, chef Kristijan Matijević opet je oduševljavao mesnim delicijama, a dečki su dogovorili i Davis cup okršaj: Zaprešić vs Cmrok! I kući se vratili punih automobila nagrada: Večerić je osvojio pro single, a Kajtaz i Jović parove, i to pobjedom u finalu protiv Večerića i Glavana.

U Novalji je završen teniski  turnir Stars Open Tour

Dario Večerić junak je turnira, medicinski tehničar iz KB Sv. Duh osvojio je turnir u najjačoj konkurenciji pro single, u finalu je uvjerljivo pobijedio vodećeg na rang listi Stars Open Toura Igora Musu, i to u njihovom prvom međusobnom meču!

U Novalji je završen teniski  turnir Stars Open Tour

- Bila su naporna tri dana, malo smo tulumarili, a u četvrtak su mi se ukočila leđa, nisam se mogao pomaknuti i mislio sam da neću moći više igrati, ali sjajni fizioterapeut Krešo me sredio - pričao je.

U Novalji je završen teniski  turnir Stars Open Tour

A Musa je priznao da je poraz zaslužen, ali i da i te kako prati tablicu bodova:

- Još sam uvijek ispred njega.

U najmasovnijoj, single konkurenciji pobijedio je Mateo Krznarić iz Kutine. Dva dana prije 28. rođendana.

U Novalji je završen teniski  turnir Stars Open Tour

- Zubar sam i igram tenis 6-7 godina, dva do tri puta tjedno. Trenirao sam nogomet i igrao za Moslavinu, a kad sam došao u Zagreb studirati, prestao sam s nogometom i počeo igrati tenis. Ovo mi je prvi veći turnir koji sam osvojio i osjećaj je super! A pehar ide u ordinaciju - rekao je Mateo nakon finalne pobjede nad Marijem Švecom.

U Novalji je završen teniski  turnir Stars Open Tour

Najbolji pro par, u konkurenciji parova gdje jedan od igrača smije imati profesionalno tenisko iskustvo, Neven Krivokuća i Luka Sabioni u finalu su svladali Tina Bakovića i Gorana Lukačevića.

U Novalji je završen teniski  turnir Stars Open Tour

- Prvi put igramo skupa, na Cmroku smo se upoznali. Igram od pete godine, a igrao sam i na tri ATP turnira: Halle i dvaput Stuttgart, kao i na challengerima. Prestao sam zbog ozljede koljena - pričao je Krivokuća (26) pa otkrio:

U Novalji je završen teniski  turnir Stars Open Tour

- Kao junior, sa 16 i 18 godina, tri puta sam pobijedio Aleksandera Zvereva! U Omanu, Belgiji i Luksemburgu. Ćorić me 'gazio', a igrao sam sa Serdarušićem i Gojom, bio u Pilićevoj akademiji u Münchenu... Sad sam izišao iz tenisa i rijetko igram turnire.

U Novalji se održava teniski turnir rekreativaca Stars Open Tour

Njegov je partner Sabioni (25) student prava.

- Krenuo sam na tenis sa četiri godine, makar se ne vidi... Do 14. sam igrao turnire po Hrvatskoj. U prvom meču, protiv Dujmenovića i Štimca, izgubili smo prvi set, ipak treba neko vrijeme da par klikne, da skužite jedan drugoga i brzo smo stvorili kemiju. Znakovi iza leđa? Ne, ne radimo to - rekao je Sabioni, uz veliku zahvalu obitelji što trpi njegov tenis.

A u konkurenciji parova pehar su osvojili Zlatko Kajtaz (34) i Ivan Jović (40).

U Novalji je završen teniski  turnir Stars Open Tour

- Ne igramo često parove, a zajedno smo imali samo jedan meč, i to u pet kilograma ramsteka! Igrao sam nogomet do juniorskog uzrasta, bio sam i u Dinamovoj školi, a pet godina rekreativno igram tenis - rekao je Kajtaz, dok je Jović dodao:

- Bilo je teško, ali momčadski duh je prevladao pa smo pobijedili prijatelje iz Zaprešića, iako je pet dana bilo pakleno i na terenu i izvan terena. Odlična je organizacija turnira, odlično smo se proveli i bilo je sjajnih parova.

U Novalji je završen teniski  turnir Stars Open Tour

On je profesor kineziologije i trener u univerzalnoj sportskoj školi, ali i nogometni sudac.

- Sudim treću ligu, a naš najbolji sudac Fran Jović mi je bratić.

Nagrade je najboljima uručio predsjednik TK Novalja Zoran Vidas, koji je naglasio:

U Novalji je završen teniski  turnir Stars Open Tour

- Drago nam je što smo ugostili Stars Open Tour i zahvalni smo i ponosni da su odabrali TK Novalju da postanemo dio te priče, što podržavaju i Turistička zajednica Novalje i gradonačelnik. Dali smo sve ča možemo da igrači budu zadovoljni i želimo i dalje biti partneri. Nastavak je ovo priče naše turističke zajednice jer ovoga ljeta imamo 40-ak događanja na otvorenom. Imamo uvjete i kapacitete, ljudi vole Novalju i sve ćemo ovo još dići. Naš klub ima 50-ak članova, a posebno smo zahvalni našim starijim članovima. Prošle smo godine osnovali i žensku sekciju, a ljeti u teniskoj školi po 50, 60 djece. Od kad smo otvorili ove terene, 2015. godine, jako se podiglo zanimanje za tenis u Novalji. A naše su tradicionalne turnire osvajali i Igor Bišćan, koji je najavio dolazak na turnir za Oluju u kolovozu, zatim Dario Jertec, kao i naš Zvonimir Tudorović, koji je svojim rezultatima povukao neke dečke da se aktivno uključe.

Nakon Novalje, teniska se karavana seli u Umag, gdje se igra od 26. do 31. srpnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub