Obavijesti

Sport

Komentari 20

Bišćan: 'Vidio sam što nam se sprema, pa sve smo promašili'

Bišćan: 'Vidio sam što nam se sprema, pa sve smo promašili'
3

Trener Bišćan nakon prvog poraza: 'Gledajući drugo poluvrijeme stvarno nismo zaslužili više od poraza'. Najbolji igrač Acosty: 'Izgubili smo utakmicu koji nismo smjeli izgubiti'. Za Zaprešić spreman i - Robert Murić

VIDEO

Rijeka se jučer vratila svojoj Rujevici u službenoj utakmici nakon 58 dana, odigrala prvu domaću HNL-tekmu u 2019. i - doživjela prvi poraz od dolaska Igora Bišćana na mjesto šefa struke.

Bišćanova se Rijeka susreće s nečim za nju novim. Neuspjehom.

'Vidio sam što se sprema'

- Moglo je završiti puno drugačije. Ovo je utakmica u kojoj se činilo da će biti jednostavno, ali iz svog igračkog iskustva bio sam zabrinut jer znam da dobra igra i veliki broj prilika donose veliku potrošnju, a iz toga nisi dobio ništa konkretno. Zato me na odmoru brinulo kako će sve skupa završiti u drugom poluvremenu. Bilo je očito da će se na jednoj strani otvoriti, ispalo je da se to dogodilo pred našim golom i sad se moramo znati znati postaviti prema činjenici da smo napravili sve kako bi došli do nove pobjede, a upali smo u poraz i to kod kuće. Gledajući drugo poluvrijeme stvarno nismo zaslužili više od poraza - govorio je mladi trener nakon svojeg prvog poraza na klupi Bijelih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Rijeka: Susret između HNK Rijeka i HNK Gorica u 1. kolu HT Prve lige

Prvi popravni je za šest dana, nedjelja i gostovanje u Zaprešiću.

- Nema velike filozofije, mi smo profesionalci i moramo izvući pouke. Možda smo se malo zamjerili lopti, ne samo u ovoj utakmici, već i u prijašnjim utakmicama kada smo na Rujevici promašivali velike prilike. Čeka nas teško gostovanje, ali napravit ćemo sve da zaustavimo ovaj mini trend - rekao je Igor Bišćan ne izbjegavajući označiti dvije utakmice bez pobjede kao negativni trend. Niti dugotrajan, niti razorana, ali za Rijekine kriterije ipak: trend negative.

Bez izgovora

Šef je, za sve one koji žele notirati, istupio pošteno i u smislu ne-traženja alibija.

Niti jednom riječju nije spomenuo da je veliki broj prilika promašen jer su mu nedostajala tri najbolja strijelca. Čolak, Heber i Gorgon ove su sezone u HNL-u dali 21 od 33 Rijekina pogotka. Bijeli su igrali bez terceta na čijim leđima je 65% riječke efikasnosti.

Nije ni imenom i prezimenom u negativi istaknuo ni Jakova Puljića koji je zaigrao na poziciji čiste špice pa u prazno poslao dvije lopte koje su Rijeci kod 1:1 mogle vratiti vodstvo ili ju vratiti u egal kad je Gorica vodila 2:1. Puljić je dao sve od sebe, nije ga htio gol, idemo dalje. Slično je razdoblje imao Antonio Čolak, a kad mu se otvorilo počela je ulaziti svaka koju bi lansirao prema suparničkim vratima.

Naravno, Bišćanova korektnost, koliko god bila i ljudska i sportska, ne podrazumijeva da će glavni trener znati okrenuti priču u pozitivu. I sam je prije 20-ak dana na 'en passant' konstataciju 'Bitno je kako ćete reagirati nakon prvog poraza-dva, to će biti prvi pravi test, a dogodit će se kad-tad' odgovorio: 'Da, i mene to jako zanima'.

Murić za Zaprešić

Sad se dogodilo. Remi u Koprivnici uz nimalo blistavu igru pa domaći poraz uz festival promašaja. Priča s ozlijeđenima i o tome tko će se od njih vratiti na vrijeme za Zaprešić rasplest će se tijekom tjedna, prijelazni rok još uvijek nadlijeće Rujevicu i ne zna hoće li iz njega grunuti prolom oblaka ili dolazi proljepšanje, a u svemu tome na najvećem je testu sada otpornost svlačionice na razočaranje koje su si sami donijeli.

Za gostovanje kod Intera mogao bi imati opciju više jer je u eter Radio Rijeke radijskom glasu godine Robertu Ferlinu bez ustezanja naznačio da mu najnovije pojačanje, Robert Murić koji je 'zapeo u razvoju', djeluje kao da je 'u solidnom stanju' te da bi 'mogao biti u konkurenciji za nastup odmah u sljedećem kolu'.

Maxwell Acosty zabio je i u Koprivnici i jučer na Rujevici, ali nije imao nijedno slovo opravdanja ni za sebe, ni za kolege:

- Izgubili smo utakmicu koji nismo smjeli izgubiti! A imali smo i igru i šanse, ali takav si pad koncentracije Rijeka ne smije dozvoliti - bez pardona je rekao najraspoloženiji čovjek Rijekinog zasad naglašeno tmurnog 'proljeća'.

Ako su jučer na svom stadionu imali imperativ, nakon poraza u Zaprešiću ih čeka još žešći pritisak. Zaslužili su svaku od pohvala koje već mjesecima uživaju, ali tek sad će pokazati od kakvog su materijala zapravo sazdani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida