Obavijesti

Sport

Komentari 7

Biti ili ne biti Zagreba: Moramo biti ludo borbeni i motivirani...

Biti ili ne biti Zagreba: Moramo biti ludo borbeni i motivirani...
1

Rukometaši Zagreba danas u 18 sati gostuju kod Kristianstada u trećem kolu Lige prvaka. Nakon prve dvije utakmice ni jedni ni drugi nemaju niti boda i ova utakmica mogla bi već značiti oproštaj od plasmana dalje

VIDEO

Zagreb je u teškoj situaciji, potpuno neočekivanoj nakon prva dva kola Lige prvaka. Porazi od Celja u Sloveniji i Szegeda kod kuće prilično su uzdrmali ambicije hrvatskog prvaka već na samom startu LP-a. Veselin Vujović zasigurno nije planirao takav ulazak u sezonu, pogotovo ako rezultate usporedimo s prošlogodišnjima. Prilika da konačno okrenu situaciju u svoju korist imaju danas (18 sati) u Švedskoj protiv Kristianstada.

- Nismo dobro otvorili sezonu sa dva uvodna poraza i definitivno imamo peh s ozljedama, ali razmišljamo pozitivno i ufamo se u onu treća sreća. Imam dosta problema sa sastavljanjem momčadi jer uz Pavlovića koji je već duže ozlijeđen, sad ne mogu računati ni na Šušnju, a svakako na optimalnoj razini nisu niti Cingesar, Miklavčić i Tonči Valčić. U svakom slučaju to je za nas jako važna utakmica, težak protivnik kao domaćin koji je u prva dva kola izgubio od dvije najjače ekipe u našoj grupi, a to su Kielce i Vardar. Mislim da ta dva poraza nisu objektivna slika onoga što švedska ekipa jest i što može - kaže Veselin Vujović.

Šveđani imaju mladu momčad, jako dobro trče, nešto slično kao momčad Celja koja je slavila protiv Zagreba u prvom kolu.

- Trebamo se paziti njihove trke i tranzicije u čemu su zaista najjači, premda u svemu tome znaju ponekad biti brzopleti i ishitreni. Što se tiče obrane tu igraju tipično skandinavski 6-0, pri čemu imaju odličnog mladog vratara Simića koji je prema statistici trenutno jedan od dva ili tri najbolja golmana Lige prvaka. Napad im drži srednjak Jonson koji je uz dva opasna lijevaka definitivno prva violina švedske momčadi - priča Vujović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dobri su Šveđani, no odigra li Zagreb napokon kako treba, teško da će se moći suprostaviti Mandaliniću, Voriju i ekipi.

- Bilo kako bilo mi moramo izaći maksimalno motivirani, krajnje koncentrirani i ludo borbeni da bi smo u Kristianstadu stigli do prvih bodova u Ligi prvaka - dodaje Vujović.

Kao što je već Vuja rekao, Zagreb ima velikih problema s ozljedama. Pavlovića nema od početka sezone, Šušnja je slomio nos prije par dana, Tonči Valčić je upitan, Cingesar i Miklavčić 'pokrpani' su za ovu utakmicu, a Šebetić se tek vraća u pravi ritam.

- Premda smo u prve dvije utakmice pokazali i dosta dobrih stvari, nažalost na kontu još uvijek imamo nula bodova. Nije nam lako kada tako uđemo u sezonu, ali rekao bih da smo spremni i da možemo uzeti prvu pobjedu u Kristianstadu. Oni su dobra ekipa s jakom tranzicijom i velikim samopouzdanjem, pogotovo u šutu - priča Luka Šebetić.

Pomaci u obrani vidjeli su se već u utakmici s Mađarima, a ovoga puta trebat će konačno spojiti dobar napad i čvrstu obranu.

- Mi se ipak trebamo koncentrirati na vlastitu izvedbu i ne raditi neke pogreške koje smo ponavljali u prve dvije utakmice. Što se mene tiče još se tražim, nisam ni blizu prošlosezonske forme, ali svakim danom i svakim treningom to izgleda sve bolje. Nevolja za trenera jest u tome što ja nisam spreman, a Miklavčić je lakše ozlijeđen. Međutim što je tu je, nema nam druge nego da stisnemo zube i damo svoj maksimum kako bismo uzeli prva dva boda. Idemo na pobjedu - zaključio je Zagrebov povratnik Šebetić.

Utakmica počinje u 18 sati, a prijenos je na HTV2.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener