Obavijesti

Sport

Komentari 9

Bitka za London i Ligu prvaka: Tradicija je na strani Chelseaja

Bitka za London i Ligu prvaka: Tradicija je na strani Chelseaja
1

Tottenham nije slavio na Stamford Bridgeu u prvenstvu od 1990. godine, no kad bi u tome uspjeli večeras, tada bi preskočili Arsenal koji bi imao bod manje od njih

VIDEO

Pobjeda u ovoj utakmici imala bi veliku i višestruku važnost za Chelsea. Ako bi 'plavi' danas slavili na svom Stamford Bridgeu tada bi definitivno osigurali Ligu prvaka dva kola prije kraja zbog bolje gol razlike nad Tottenhamom. Osim toga, Rafa Benitez dobio bi vrlo važnu opciju, a to je odmaranje glavnih igrača za finale Europske lige u sljedećem kolu protiv Aston Ville, što nije mala stvar jer znamo koliko je Chelsea odigrao utakmica ove sezone.

Nakon što su pobijedili Manchester United na Old Traffordu, igrači Rafe Beniteza napunili su se velikom dozom samopouzdanja i danas svi skupa najavljuju pobjedu i borbu za tri boda.

- Sad nas čeka dvoboj protiv Tottenhama i mi smo ti koji smo u boljem položaju - izjavio je odmah nakon slavlja nad Unitedom menadžer Benitez.

- Ako uspijemo pobijediti, bit ćemo u Ligi prvaka, no Tottenham je jako dobra momčad i njima također treba pobjeda. Sve u svemu, čini mi se da ćemo gledati jako dobru utakmicu i da će biti izvrsna atmosfera na Stamford Bridgeu - zaključio je Španjolac na klupi Chelsea.

Mosesov 50. nastup za Chelsea?

Victor Moses, krilni napadač koji bi mogao upisati 50. nastup u dresu Chelsea, ako ga Rafa Benitez večeras pošalje na teren. Nigerijac smatra kako im je pobjeda izuzetno važna, no isto tako da se moraju paziti Tottenhama, posebno Garetha Balea:

- S tri boda osigurali bismo Ligu prvaka, a to je cilj kluba i nas igrača. No neće biti lako to ostvariti jer Tottenham je jaka momčad i u Garethu Baleu imaju izvrsnog pojedinca kojeg moramo zaustaviti kao kolektiv.

Španjolac se ne može osloniti na tri igrača u ovom dvoboju. Veznjak Obi Mikel je ozlijeđen baš kao i mladi Romeu koji se polako oporavlja od teške ozljede. Ryan Bertrand je također 'out', no to nisu igrači od velike važnosti stoga Chelsea ne ulazi oslabljen u ovaj dvoboj.

Spursi bez pobjede na Stamford Bridgeu od 1990.

Andre Villas-Boas se vraća na "mjesto zločina". Portugalski menadžer opet je na Stamford Bridgeu, ali ne kao menadžer Chelsea nego kao prvi čovjek Spursa. Villas-Boas je dobio otkaz od Abramoviča prije 14 mjeseci i od tada je stvarno puno učinio s Tottenhamom, iako su mnogi očekivali novi njegov neuspjeh, posebno na početku kad je preuzeo Spurse.

Tottenham nije slavio na Stamford Bridgeu u prvenstvu od 1990. godine, no kad bi u tome uspjeli večeras, tada bi preskočili Arsenal koji bi imao bod manje od njih. I dalje bi bili iza Chelsea s istim brojem bodova, ali slabijom gol razlikom, no najvažnije je uhvatiti tu četvrtu poziciju, kako kaže sam Portugalac.

- Povratak u Chelsea ne znači mi ništa. Nisam proveo dovoljno vremena kao menadžer da bih ostavio neki trag i to je to. Sad me jedino zanima pobjeda koja nam donosi mjesto u Ligi prvaka i eventualno neko malo zadovoljstvo jer smo to uspjeli baš protiv mojeg bivšeg kluba, ništa više - izjavio je Portugalac koji nije previše htio komentirati povratak na Stamford Bridge.

Kako smo i rekli, Spursi ovdje nisu slavili od 1990. godine, kad su Gary Lineker i David Howells postigli pogotke u pobjedi od 2:1. Ukupno su prošle 22 utakmice, što u prvenstvu što u kupu, a Spursi su uspjeli izvući samo devet remija.

Danas će biti bez duže vremena ozlijeđenog trojca Gallas, Kaboul i Sandro, dok se Dembele muči s manjom ozljedom i upitan je njegov nastup od prve minute, zato bi Holtby trebao krenuti na toj poziciji.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...